След коледните и новогодишните празници темата за диетите е особена

...
След коледните и новогодишните празници темата за диетите е особена
Коментари Харесай

Какво общо има Буда със загубата на килограми

След коледните и новогодишните празници тематиката за диетите е особена настояща. През годините сме тествали какви ли не оферти, само че в този момент една нова диета притегли вниманието ни. Т. нар. диета на Буда употребява антична мъдрост и модерна просвета, с цел да сътвори неповторим метод, с който да влезнем във форма.

Според списание Health писателят, академик и преподавател по дзен будизъм Дан Зигмънд е основал диета, която комбинира учението на Буда със актуалната просвета на диетите.

 Снимка 390913

Зигмънд разказва диетата на Буда в книгата си Buddha`s Diet: The Ancient Art of Losing Weight Without Losing Your Mind (Диетата на Буда: античното изкуство за намаляване, без да губим мозъка си), която съставлява един по-различен метод за от време на време недояждане. Зигмънд го назовава време-ограничителна диета , която значи, че ч овек яде единствено избран брой часове дневно .

Идеята е хората да се концентрират върху това по кое време ядат, за разлика от това какво ядат . Диетата се основава на концепцията, че нашият метаболизъм се нуждае от отмора от храната всеки ден - нещо, което западната просвета на хранене не предлага.

Всичко, от което човек би трябвало да следва при диетата на Буда, е канара, часовник, предпочитание да се пребори с нощния апетит и несъмнено отворен разум. Има разнообразни етапи на диетата, защото участниците стесняват прозореца си за хранене.

 Снимка 364472

В началото би трябвало да ограничаваме своето хранене до 15 часа дневно. След това би трябвало да понижим до 12 часа и да понижаваме с един час, до момента в който достигнем до единствено девет часа дневно .

На пръв взор деветчасовият прозорец за ястие не наподобява толкоз сложен за реализиране, само че в действителност не е по никакъв начин елементарно, изключително като се има поради, че сме будни най-малко 16 часа дневно. И въпреки всичко си коства да опитаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР