След коалиционния съвет с „Обединени патриоти ще има повече яснота

...
След коалиционния съвет с „Обединени патриоти ще има повече яснота
Коментари Харесай

Цветанов: Ще подкрепим министерските оставки, ще решим колко ще бъдат те

След съдружния съвет с „ Обединени патриоти " ще има повече изясненост за министерските оставки. ПГ на ГЕРБ ще поддържа импортираните в Народното събрание министерски оставки. Колко ще бъдат те и кои ще бъдат те ще бъде решено на съдружния съвет. Това съобщи пред публицисти във велинградското село Драгиново ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„ Правителството е устойчиво. Имаме висок стопански напредък и 2,5 милиарда лева повече доходи в републиканския бюджет. Ако се резервира наклонността за добра събираемост на приходите, чакам бюджетът да доближи 120 милиарда лева, което ще даде опция още веднъж да увеличим минималното работно заплащане и да запълним други дефицитни браншове ", заяви Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на кмета на Велинград доктор Костадин Коев и на неговата администрация за дейната им работа, въз основа на която през днешния ден община Велинград е образец. „ Днес община Велинград е финансово постоянна, инфраструктурата се развива, а това е гаранция за привличането на още повече туристи ", показа задоволството си Цветанов.

Той благодари и на жителите на община Велинград за мощната им гражданска позиция, която не разреши реализирането на евентуалното капиталово желание за създаването на мина за волфрам в общината.

„ Впоследствие бяха проведени доста срещи, в това число и с мое присъединяване, като в последна сметка успяхме да защитим интереса на велинградчани и бъдещето на туризма в района ", акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Правителството влага доста в просветителната инфраструктура, сподели още в Драгиново Цветан Цветанов. Той изясни, че заделените средства за обучение са над 620 милиона лв.. По думите му в областта на образованието ще продължи политиката на ГЕРБ, ориентирана към увеличение на заплатите на учителите, защото би трябвало да се обезпечи равномерен преход от едно потомство към друго.

" Младите учители би трябвало да имат даже условия за работа и да са материално обезпечени, с цел да реализират високи резултати, гаранция за бъдещето на децата. Това е упованието на родителите и на цялото ни общество към тях ", сподели Цветанов. Той прикани родителите да отделят повече време за децата си и да им оказват помощ при решение на проблемите.

" Родителите са тези, които би трябвало да обезпечат здравословна фамилна среда. Дни преди началото на образователната година поисквам на децата доста триумфи и познания, обезпечени с поддръжката на техните учители ", добави Цветанов. Той още веднъж напомни, че държавното управление работи за създаване на нови образователни заведения.

" Целевите средства, в размер на над 1,6 милиона лв., които осигурихме за новата детска градина в село Драгиново ще дадат успокоение и сигурност на родителите а техните деца, тъй като до в този момент те учеха в здания с дървена структура и играеха на площадка, която не е в унисон с европейските условия ", сподели също Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР