След като заразените с коронавирус в САЩ надхвърлиха 3 милиона

...
След като заразените с коронавирус в САЩ надхвърлиха 3 милиона
Коментари Харесай

Тръмп: Не слушам експертите за коронавируса

След като инфектираните с ковид в Съединени американски щати надвишиха 3 милиона и беше регистриран още един дневен връх от повече от 60 000 инфектирани с ковид, Доналд Тръмп съобщи, че страната му е на " добра позиция " и призна, че " не слуша специалистите си ", написа " Гардиън ".

Президентът също обществено нападна лекар Антъни Фаучи, най-авторитетния специалист от щаба на Белия дом в битката с ковид, който по-рано тази седмица съобщи, че Съединени американски щати са " затънали в първата вълна " от пандемията.

Съединени американски щати са с най-вече умряли от ковид по света - над 130 000 души.

" Не съм склонен с него. Вие знаете, лекар Фаучи сподели " не носете маски " и в този момент приканва да ги " носим ". И вие знаете, той сподели редица неща: " Не затваряйте за Китай . Не забранявайте на Китай. И аз го направих. Не послушах моите специалисти и не разреших Китай ", сподели Тръмп в изявление за Gray TV, което ще бъде излъчено в неделя.

Американският водач има поради рестриктивните мерки за допускане на пътуващи на американска територия от Китай , което Съединени американски щати направиха при започване на пандемията. Световната здравна организация и други сложиха под въпрос сходни забрани, изключително откакто коронавирсуът към този момент евентуално е бил обхванал Съединени американски щати. Тази седмица Тръмп разгласи решение, че изтегля страната от СЗО.

79-годишният Фаучи е шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни болести от 1984 година В началото на рецесията Фаучи постоянно осведомяваше американското общество за обстановката с ковид, само че напрежение с Тръмп блокира появяването на специалиста пред медии.

Повечето висши републиканци и публични представители поучават да се носят маски. Но Тръмп отхвърля да носи маска на обществени места и поучава американците да вършат същото.

Редица южни щати записаха рекордно нарастване на инфектираните с ковид през последните седмици след отварянето от края на май.

Въпреки това Тръмп твърди, че през идващите две до четири седмици " мисля, че ние ще бъдем в доста добра форма ". Той преди съобщи на няколко пъти, че вирусът просто ще изчезне и че 99% от случаите не са рискови.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР