След като заради спукан водопровод вчера в Лом беше обявено

...
След като заради спукан водопровод вчера в Лом беше обявено
Коментари Харесай

На пет пункта в Лом доставят вода с цистерни, бедственото положение продължава

След като поради спукан тръбопровод през вчерашния ден в Лом беше оповестено бедствено състояние, то към този момент на пет места в града се доставя вода за битови потребности с цистерни, оповестиха от локалната община.

Стотици хора се редят на опашки с туби и кофи, с цел да получат от живителната течност. От общината са пресметнали, че за цялостно облекчаване потребностите от вода ще са нужни 17 пункта. Местната администрация договаря с компании за доставка на минерална и изворна вода, която ще раздаде гратис на възрастни, заболели и небогати хора.

На съвещание на спешния щаб в Лом през вчерашния ден беше взето решение да се желае помощ от прилежащи и по-далечни общини за доставка на вода. Първи с водоноски са се отзовали Монтана, София, Своге и Козлодуй.

Водопроводът, който аварира край помпената станция до село Добри дол и остави без вода за минимум седмица Лом и прилежащите села Замфир, Добридол, Сливата, Орсоя и Арчар, е на повече от 50 години. Той е прогнил на доста места. След като във вторник той се спука, то от течащата мощно вода под него се е образувала огромна бездна от към 6 метра. Възстановяването му е невероятно и единственият метод за доставка на вода в Лом и петте села е свързването на новоизграден сектор от напорния тръбопровод със остарелия. Технологичното време, при допустимо най-бърза направа на характерни елементи и строително-монтажни работи, е към седем дни.

Заради безводието от през днешния ден учебните заведения, детските ясли и градини и млечната кухня в Лом са затворени и разпуснати в насилствена почивка. Те ще работят още веднъж когато водоподаването бъде възобновено, прецизираха от общината в Лом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР