След като забрани Instagram, Русия обяви, че стартира свой собствен.

...
След като забрани Instagram, Русия обяви, че стартира свой собствен.
Коментари Харесай

Русия пуска свой Instagram

След като забрани Instagram, Русия разгласи, че започва собствен личен. Руски софтуерни бизнесмени са подготвени с ново приложение за шерване на фотоси, което ще размени известната обществена мрежа.

Името на новата платформа е Rossgram и поръчката е, че ще започва на 28 март. Първоначално тя ще бъде налична за блогъри, спонсори и вложители, а през април до нея ще имат достъп и постоянните консуматори. Предвижда се платформата да има спомагателни функционалности за групово финансиране и заплатен достъп до наличие.

„ Моят сътрудник Кирил Филимонов и нашата група разработчици към този момент бяха подготвени за този поврат на събитията и взехме решение да не пропущаме опцията да създадем съветски аналог на известна обществена мрежа, обичана на нашите сънародници “, съобщи Александър Зобов, шеф по връзките с обществеността на самодейността, представен от „ Reuters “.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще действа приложението, само че логото, формата на шрифта и цветова скица са съвсем идентични с тези на Instagram. Сходствата в имената и дизайна на платформите провокираха смесени реакции измежду съветските консуматори.

 

They are trying to replace Instagram with 100% made in Russia “Rossgram. ” I quit. Too much stupid.
— Dr. Ian Garner (@irgarner)
„ Страхотно име. Това е най-патриотичното нещо. Благодаря ви доста “, написа един съветски консуматор в обществената мрежа „ ВКонтакте “.

“Идеята е посредствена, а осъществяването е непоносимо. Вашето приложение, построено върху шума към блокирането на истинския Instagram, няма да продължи дълго и ще бъде забравено доста бързо “, написа различен консуматор.

Официалният канал на приложението в Telegram разгласи, че неговите разработчици работят върху метод за прекачване на фотоси и данни от Instagram в новата платформа.

Миналата седмица Русия блокира достъпа до обществените мрежи Фейсбук и Instagram, които са благосъстоятелност на американската компания „ Мета “. Това стана, откакто софтуерният колос разгласи, че ще направи изключение от строгите правила против наличие, съдържащо тирада на омразата, и ще разреши на потребителите да разгласяват нападателни апели против съветските бойци и президента Владимир Путин.

Като спомагателна мярка Русия стартира и наказателно следствие против „ Мета “ и дефинира компанията за „ екстремистка организация “.

През последните месеци Русия стартира да развива от ден на ден свои локални технологии. През ноември „ Газпром Медиа “ започва приложението Yappy, което претендира да бъде съперник на платформата за видеосподеляне TikTok.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР