След като взе участие в заседание на Европейския съвет и

...
След като взе участие в заседание на Европейския съвет и
Коментари Харесай

Премиерът: Живеем в много тревожен свят

След като взе присъединяване в съвещание на Европейския съвет и среща на високо ниво сред Европа – Азия в Брюксел, министър председателят Бойко Борисов се завърна в София за откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата 16+1, която събира страните от Централна и Източна Европа и Китай.

" В Брюксел на срещата на върха Европейски Съюз – Азия, бяха обрисувани големите благоприятни условия, които има нашият пазар във всяко едно отношение. В същото време сме в изискванията на наказания от Съединени американски щати към Китай, към Русия, от Европейски Съюз към Русия и на вчерашната среща в Брюксел наред с оптимизма, имаше и доста скептицизъм, тъй като в случай че приемем, че свободният пазар, конкурентоспособността са движещите сили за един сполучлив бизнес и съдействие глобите са тъкмо прътът в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса и страните където има такива ", сподели Борисов.

По думите му излизането на Съединени американски щати от съглашението за климатичните промени също не е еднопосочен акт и за жалост природата всеки ден ни припомня, че измененията в климата са факт.

" Това, което през днешния ден е в Испания, наводнения, суши, трусове, цунамита и това е също една причина за миграционната вълна, която върви в света. Така че светът като цяло би трябвало да постави големи старания. Новата ера – цифровизацията, която върви във всички направления, във всички области и сфери, води след себе си нуждата от съответната киберзащита, битка против киберпрестъпленията ", сподели министър председателят.

Той разяснява и съответно връзките сред България и Китай.

" Когато междуправителствените връзки са положителни, капиталовите планове и подготовката за тези вложения зависят директно от местнтата власт. 30 града мисля, че има побратимени с китайски общини и наши, единствено не ме карайте да ги изброя всичките. Ще се затрудня. Това е похвално, тъй като локалните управляващи са моторите и най-лесно, когато междуправителствените връзки са положителни, капиталовите планове, терените, подготовката им, опцията по-късно тези вложения да се развиват директно зависи от локалната власт ", сподели министър председателят.

" Живеем в доста обезпокоителен свят. Напрежението, витаещо в Брюксел и желанието на всички от Европа и Азия беше да се реализиран за в бъдеще по-добри резултати, само че доста труд, доста работа още следва на всички и тук не трябва да пропущаме върховенството на закона, правата на индивида, свободата на медиите. Теми доста и значими. Но позволете ми най-после още един път да благодаря на китайската страна. Догодина честваме 70 години от дипломатическите ни връзки, тъй че ще имаме още мотиви за срещи, диалози, поисквам триумф на локалната власт, на бизнес форума през днешния ден, както нашият безценен посетител сподели – връзките сред Китай и България в никакъв случай не са били по-добри ", добави Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР