След като всички класове от 5-ти до 12-ти се завъртят

...
След като всички класове от 5-ти до 12-ти се завъртят
Коментари Харесай

Как ще учат децата след връщането на всички класове в училище

След като всички класове от 5-ти до 12-ти се завъртят присъствено за по две седмици до 17-ти март, има вид това да се повтори още веднъж. Яснота ще има при започване на март, сподели за " По света и у нас " заместник- министър Таня Михайлова.

В най-голямото столично учебно заведение, 18-то, чакат на 4 февруари 7., 8. и 12. клас. Никой не спори, че те би трябвало да се върнат първи.

Според мен е заслужено, защото 7., 8. и 12. клас в действителност имат най-голяма потребност, 7 и 12. имат външни оценения, надлежно НВО и ДЗИ, 8 клас в множеството учебни заведения учат интензивно непознат език, сподели Десислава Николова, зам.-директор на 18-то СУ.

Две седмици след тях, на 18 февруари на учебно заведение ще тръгнат 5., 10 и 11. клас. Защо бяха определени тъкмо тези класове? Пети клас са най-малките и нямаха време да се приспособяват към другите преподаватели и кабинети.

Те бяха доста малко присъствено, с цел да се получи тази акомодация, към момента нямат и тези привички за независимо учене, тъй че това в действителност е несъмнено, че би трябвало да бъдат в класната стая, сподели Таня Михайлова, зам.- министър на образованието и науката.

10-ти клас пък е последният на Първи гимназиален стадий, следва им Национално външно оценяване, а на учениците от Обединените учебни заведения - значим избор къде да продължат.11- ти клас е първият ни випуск по новия закон, за първи път тези възпитаници имат профилирана подготовка, следващата година за първи път те ще имат матура по профилиращ предмет.

За един преподавател постоянно е значимо всички да бъдат в учебно заведение, само че когато би трябвало да намерим салдото и да преценим наклониха тези доводи, с цел да бъдат учениците в клас, изясни Таня Михайлова.

Така в третата група последни останаха 6 и 9 клас, които тази година нямат значими изпити. С тях още веднъж ще се върнат и дванайсетокласниците, които имат най-кратка образователна година и изпитите им наближават.

Смятам, че добре е направено разпределението, безапелационна е Десислава Николова, зам-директор на 18-то СУ.

При всяка от тези групи, дружно с началния стадий, в учебните заведения ще има към 60-70 % от учениците, споделят от министерството.

Сградата е огромна, ще можем някъде да преразпределим, където стаите са били по-малки, предвид на новата обстановка ще преразпределим в по-големи стаи, добави Николова.

Три са хипотезите след 17 март-продължават да се редуват класовете, минават на онлайн образование, връщат се всички в клас. Зависи от ситуацията.

Напълно реалистично е при започване на март да знаем какво ще следва, сподели Таня Михайлова.

Единични са случаите на учители в страната, които няма да се върнат на 4 февруари и ще излязат в отпуск. В 18-то учебно заведение такива няма. Колкото до учениците - в цялата страна към 0,09% ще останат онлайн по избор на фамилиите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР