След като Волен Сидеров беше свален като шеф на групата

...
След като Волен Сидеров беше свален като шеф на групата
Коментари Харесай

“Атака“ оспорва решението на Патриотите за отстраняването на Волен Сидеров

След като Волен Сидеров беше свален като началник на групата на “Обединените патриоти “, през днешния ден депутатите от „ Атака” подадоха писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което оспорват решението за смяна в управлението групата.
Те упорстват това решение да бъде заличено. „ Продължавам да бъде ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “. Решението на групата е правно нелегитимно “, съобщи от своя страна водачът на „ Атака “ Волен Сидеров. „ Ако не реагира ръководителят на Народното събрание, това ще значи, че си затваря очите пред закононарушението “, добави още той.
Сидеров твърди, че са нарушени три нормативни акта – правилникът на Народно събрание, решението, с което той е отхвърлен, защото на него липсват подписите на тримата водачи в Оперативна програма, както и самото съдружно съглашение с ГЕРБ. От „ Атака” упорстват за изтриване на решението, само че и за намесата на премиера Бойко Борисов, както и на Цвета Караянчева. Тя обаче съобщи, че ще излезе с позиция, откакто получи мнението на юристите.
Междувременно Сидеров разгласи, че ще свика така наречен огромен съдружен съвет, както и на политическия съвет на обединението „ Обединени патриоти “. Поканите към водачите на НФСБ Валери Симеонов и на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов към този момент са отправени, а от „ Атака “ упорстват политическият съвет да се организира от 15.00 часа на 12 юли, в стая 204 на Партийния дом.
„ Държа и на огромен съдружен съвет, тъй като би трябвало да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с „ Атака”, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, или ще одобри това изтриване на „ Атака” от тройната коалиция, което са се пробвали да създадат някои колеги”, съобщи Сидеров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР