След като вицето Томислав Дончев съобщи, че имало данни, че

След като вицето Томислав Дончев съобщи, че имало данни, че ...

Служител на МО в аферата в Сливен? Целта - раздор ГЕРБ - ВМРО.


След като вицето Томислав Дончев съобщи, че имало данни, че и служител на пресцентъра на Министерството на отбраната е замесен в създаването на паника сред ромите в Сливен, другият вице Красимир Каракачанов заподозря, че има някаква задкулисна цел. Още по тематаПодчинен на Каракачанов в схемата с паниката в Сливен 9 окт 2019 12:3354Паниката в Сливен тръгнала от ромка, социалните я посетили8 окт 2019 15:3628Вълчев: Учителите да очакват провокации като в Сливен8 окт 2019 12:4525 "Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство", заяви Каракачанов пред bTV.

Началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов също отрече да е замесен в разпространяването на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.

"Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище", казва Урумов.

Той е разговарял с Красимир Каракачанов.

Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание.

Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

Прокуратурата образува досъдебно производство за заблуждаваща информация и масова психоза. Полицаи в Сливен са разпитвали пастори и автори на клипове в социалните мрежи.
 
По публикацията работи: Камелия Цветанова

Източник: dnes.bg