След като вчера в кулоарите на парламента плъзнаха слухове за

...
След като вчера в кулоарите на парламента плъзнаха слухове за
Коментари Харесай

Цветанов и Симеонов един до друг в самолета до Одеса

След като през вчерашния ден в коридорите на Народното събрание плъзнаха клюки за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, той седна до ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов Цветанов в самолета на път за Одеса, съобщи кореспондент на „Труд“.

Двамата се качиха на първият постоянен полет по маршрута София – Одеса – София. Стартирането на линията е по самодейност на Симеонов. Проектът е сбъднат с дейното подпомагане на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Всяка седмица – в петък и в неделя, ще се правят полети в двете направления.

Линията ще усъвършенства свързаността сред двете страни и ще разреши на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се сътвори опция учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътешестване с рейс.

През юни с смяна в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни служащи, което разреши в летния туристически сезон 2017 над 3000 жители на Украйна и Молдова от български генезис да работят у нас. Новата въздушна линия ще разреши по-високата им подвижност през 2018 година, както и развиването на двустранните туристически и стопански връзки с Украйна и Молдова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР