След като вчера служебният министър на икономиката Даниела Везиева обяви,

...
След като вчера служебният министър на икономиката Даниела Везиева обяви,
Коментари Харесай

Везиева избра трима нови членове на борда на консолидационната компания

След като през вчерашния ден служебният министър на стопанската система Даниела Везиева разгласи, че трима членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК) през днешния ден тя е показала и имената на техните заместници. Те ще заемат постовете до осъществяване на конкурс. Това се схваща от протокол, оповестен в Търговския указател. Все още документите се обработват от Агенцията по вписванията и измененията не са одобрени.

Посочените от Везиева нови диpeĸтopи нa дъpжaвнoтo дpyжecтвo ca Beнциcлaв Димитpoв, Pocицa Бaчeвa-Цвeтaнoвa и Бopиcлaвa Πeнeвa. Те заменят Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

В Съвета на шефовете остават другият изпълнителен шеф - Ваня Караганева, която тримата отстранени пробваха предходната седмица несполучливо да сменят, както и Чавдар Христозов.

На 29 ноември от Държавната консолидационна компания оповестиха, че Караганева, е освободена с решение на Съвета на шефовете, на което са участвали Каназирева, Вазов и Софиянска, поради тежки нарушавания. Тримата, уволнени през днешния ден, са назначени в последните дни от ръководството на ГЕРБ, а Караганева е избор на служебния стопански министър Кирил Петков. И съгласно Петков, и съгласно Везиева опитът за премахване на Караганева цели да се провокира скандал в миг, в който се сформира постоянно държавно управление.Каназирева, Вазов и Софиянска изпратиха до медиите писмо, в което в персонално качество изричат безпокойствие, че на тяхно място не се назначават нови хора, което, съгласно тримата, оставя сдружението без законен орган на ръководство. " Този акт освен лишава от легитимност решенията, които сега се взимат в ДКК, само че и основава усещане за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности ", пишат тримата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР