След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви пътя към Български

...
След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви пътя към Български
Коментари Харесай

Дончев иска да се поучим от грешките за Южен поток

След като през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов разгласи пътя към " Български поток " и похвали вицепремиера Дончев , министерство на енергетиката и " Булгартансгаз " за дейната работа по въпроса, през днешния ден Томислав Дончев разяснява пред БТВ и " Турски поток " и по какъв начин ще се поучим от старите неточности с " Южен поток " .

За същинската битка с корупцията е нужна помощта на жителите , другояче няма по какъв начин да стане, а и страната няма механизмите на Биг Брадър, няма промяна без опозиция , системата би трябвало да се самоконтролира, изясни Дончев.

Държавата не продава горива, а е регулатор . Дали конкуренцията е същинска, взема решение Комисия за защита на конкуренцията. Аз не продавам бензин и дизел, нямам бензиностанции . Постарах се след всеки от секторните разбори да ревизира по какъв начин са завършили, добави вицепремиерът.

 Марешки: Цинично е Валентин Златев да приказва за цената на горивата
Марешки: Цинично е Валентин Златев да приказва за цената на горивата

Правителството няма да се срути, в случай че и Каракачанов напусне, счита водачът на " Воля "

Дончев разяснява, че има всички анонси за втора тръба на " Турски поток " и от доста месеци за хъб " Балкан " се работи с Европейска комисия . Уговорено е този хъб да разпределя и съветски газ и с цел да не се повтаря остарели неточности, ще се поучим от тях , тъй като не трябва да се случва това, което се случи с " Южен поток " , добави той.

Това е една социална поръчка, която е проведена за рисково къси периоди, добре и значимо за България е да си запази ролята на разпределител на газ . Това е въпрос освен на доходи, само че и на национална сигурност, тъй като не трябва България да е заобиколена от всички газови трасета , добави Дончев.



 Теменужка Петкова: Газпром ни осведоми, че Обновена
Теменужка Петкова: Газпром ни осведоми, че " Турски поток " минава през България

Пристигна публична позиция

Преди съвсем 20 години имах бунтовно минало и тогава стачкувах против поредност от нередности, главно академически, научих доста. Всеки има право да стачкува , това е късмет да станат достояния на всички настояванията на група, без значение какъв брой огромна е тя , разяснява вицепремиерът.

Ако искаш да си добър, идеята ти не би трябвало да е единствено твоя , когато си отпред на протест, би трябвало в морално отношение да си съвсем безупречен , добави той.

 Дончев вижда казуса във подправените вести, че им се има вяра, не че ги има
Дончев вижда казуса във подправените вести, че им се има вяра, не че ги има

Системата не е съвършена, би трябвало да я подобрим, не да я разрушим, друга страна си нямаме

Едно е да протестираш с идея, тук имаме по-скоро безадресния протест , който е основан на гнева. Има един феномен, който не е типично български. Никой няма право да каже на жителите, че нямат право на сходно неодобрение , изясни Дончев.

Той добави, че благосъстоянието зависи на 10 или 15 % от страната . Казвал съм и преди, че не съм срещу недоволството на хората, страната е несъвършена и всеки упрек я прави по-добра, разяснява вицепремиерът.

Мащабите на българския бизнесмен към момента са дребни. Трябва да се усили добавената стойност от това , което произвеждаме , България към момента има и непретенциозен опит с участието в Европейски Съюз. Усещането за беднотия идва от това, че в този момент към този момент се съпоставяме с шведи, австрийци и германци , добави Томислав Дончев.

 Дончев: Гражданите да стачкуват, а ръководещите да ръководят
Дончев: Гражданите да стачкуват, а ръководещите да ръководят

Няма да се случи нищо съдбовно, в случай че не се вкара данъкът за старите коли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР