След като вчера политиците от БСП и АБВ Жельо Бойчев

...
След като вчера политиците от БСП и АБВ Жельо Бойчев
Коментари Харесай

Зависимостите лъснаха. Политици от БСП и АБВ на протеста на работниците на „Емко“

След като през вчерашния ден политиците от Българска социалистическа партия и АБВ Жельо Бойчев и Румен Петков участваха в митинга на служащите на „ Емко “, защитавайки интереса на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, всички маски дефинитивно паднаха. Какво е предиздвикало политици от тези партии да пазят частния интерес на оръжейния търговец, вместо да погледнат обективно обстоятелствата по спрения лиценз на „ Емко “? Отговорът на този въпрос няма да е сложен. Явно е пристигнало време Бойчев и Петков да се отплатят на оръжейния необут за дългото им и ползотворно „ съдействие “ или пък, може би, са решили да „ проработят “ нещо небрежно. Все едно е, а и това държание по никакъв начин не е необичайно на фона на общата деградация на политическия морал у нас. Все отново първата подкрепила митингите на оръжейника Гебрев бе „ моралния “ политик Татяна Дончева – юрист на Гриша Ганчев и покровител на ползите на Цветан Василев. Но до момента в който Дончева е дежурна по всяка тематика, от която може да добие даже малко известност или да изкара „ дребни “ пари, то появяването на Жельо Бойчев и Румен Петков дефинитивно затвърди подозренията за зависимости сред оръжейния необут и политическите партии, които двамата съставляват.


Гебрев и представителите му Румен Петков и Татяна Дончева на митинга на " Емко ". Снимка " 24 часа "

Какво обаче ни споделят тези политици. Казват – страната да върне лиценза на „ Емко “, макар установените десетки и фрапиращи нарушавания на разпоредбите за предпазване на боеприпасите. Казват страната да не съблюдава закона, тъй като предприятието „ Емко “ било на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Ако „ Емко “ бе на различен – на Иван Иванов да вземем за пример, същото ли щяха да приказват? Или в случай че от нарушаванията на разпоредбите за предпазване не дай боже бе станал случай, отново същото ли щяха да приказват. Или тогава щяха да желаят оставките на шефовете на Министерство на вътрешните работи и на министри, тъй като не са открили в точния момент нарушаванията и не са взели ограничения. Пълен нонсенс.

Когато няма логичност в държанието, аргументите би трябвало да се търсят другаде. И това другаде е точно лъсналата взаимозависимост сред Гебрев и тези политици, които през днешния ден очевидно са „ принудени “ да защитят своя покровител.
Десетки пъти и министърът на стопанската система и други виновни лица обявиха, че лицензът на „ Емко “ ще бъде върнат неотложно, когато бъдат отстранени нарушаванията. А такива има доста – липса на защита на складовете, липса на противопожарна система, погрешно предпазване в едно и също помещение на разнообразни и несъвместими муниции, и още и още.

Дори изпълнителният шеф на ВМЗ–Сопот господин Гецов съобщи в изявление пред медията ни, че „ Емко “ съхраняват муниции с изминал период на валидност в хранилища на държавното дружество и не изнася негодната продукция макар прекратените контракти за предпазване и многократните предложения. Дори и протестиращите служащи на „ Емко “ потвърдиха пред медиите, че имат проблеми със съхранението на боеприпасите. Но това не е значимо. За Жельо Бойчев, Румен Петков и Татяна Дончева не е значимо да се съблюдават законовите процедури, открити в полза на сигурността на служащите на оръжейните предприятия. Важното е да се сътвори клеветата, че някой, видите ли, желае да унищожи „ Емко “, някой – дежурният отговорен Пеевски, или Бойко Борисов, Караниколов и така нататък Така се манипулира публичното мнение и виновният Гебрев става „ почтен “, става „ жертва “. Така точно се основава напън върху страната да не съблюдава закона. Едва ли това държание щеше да направи усещане, в случай че единствено частни лица защитаваха личните си ползи – могат да стачкуват, да апелират административните заповеди и така нататък, само че когато настоящи политици желаят от страната да не съблюдава закона, това държание към този момент е извънредно притеснително.

Крайно притеснително е, че настоящите политици Жельо Бойчев, Румен Петков и Татяна Дончева не виждат проблем в нарушаванията на разпоредбите за предпазване на муниции, позволени от „ Емко “, които основават заплаха за живота и здравето на служащите. Когато не виждат проблем в това, оръжейният необут Гебрев да придобива акции от капитала на „ Дунарит “ макар запора на Комисията за лишаване на нелегално добито имущества, т.е. макар запора натрапен от страната. Когато не виждат проблем в това, че години наред оръжейният необут Гебрев е стоял на входа и изхода на държавните оръжейни сдружения, като ВМЗ– Сопот и „ Кинтекс “ и е натрупал колосални благосъстояния за сметка на страната. Само преди седмица ВМЗ-Сопот, с помощта на министър Караниколов, приключи контракта си с „ Емко “ и подписа пряк и доста по- преференциален контракт за доставка на барут от сръбската фабрика „ Милан Благоевич “.

Питаме тези политици – това неприятно ли е за страната? Да, за Гебрев очевидно е неприятно, тъй като го лишава от облаги, само че за страната неприятно ли е? Или кой го е грижа да страната, значимо е персоналните ползи да са добре подплатени. Лошо ли е „ Кинтекс “ да има контракти с Индия за стотици милиони и да изнася продукцията на държавното ВМЗ-Сопот, вместо продукцията на Гебрев. Лошо ли е за страната? След като се откри, че години наред държавното „ Кинтекс “, познато в целия свят, е работило единствено за Гебрев, като е пласирало единствено неговата продукция. Нима ВМЗ не може да създаде същите снаряди. Може, само че не е било канено изобщо за присъединяване в тези доходоносни поръчки. Защо? Питайте Гебрев и подвластните от него някогашни шефове на „ Кинтекс “. Министър Караниколов сподели, че е разпоредил цялостна инспекция на комерсиалната активност на „ Кинтекс “ през последните години. Надяваме се да стане ясно, за какво страната до този миг не е защитавала ползите си.

То отговорът е явен и без инспекция. Защото има политици като Бойчев, Петков, Дончева, а и доста други, за които в този момент е пристигнало времето да се „ отплатят “ на оръжейния необут Емилиян Гебрев. И те се хвърлят на барикадата да го пазят, та чак от Българска социалистическа партия ще дават Караниколов на прокурор. Защото е защитил държавния интерес ли? То у нас страната кучета я яли, та един Караниколов ли пролет ще прави.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР