След като вчера показахме как държавата е напълно абдикирала от

...
След като вчера показахме как държавата е напълно абдикирала от
Коментари Харесай

Манолова: Машини за гласуване за 65 млн. лв. се охраняват от … една кола на жандармерията


След като през вчерашния ден показахме по какъв начин страната е изцяло абдикирала от защита та на машините за гласоподаване за 65 млн. лева, през днешния ден вътрешният министър е взел, че е пратил … цяла една кола Жандармерия с двама-трима служители на реда вътре. До какъв брой, обаче, една кола е надеждна защита на машините или това е единствено проява?

Това разяснява във видео онлайн във Facebook ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова от частния склад, където доставчикът на машините съхранява първите пристигнали 5000 машини за вота.

Манолова прикани Борисов да обезпечи държавен склад с защита от Министерство на вътрешните работи, с цел да спре парадоксът частна компания , доставила машините, да ги съхранява в частен склад на друга компания и да ги охранява трета частна компания. Ако нещо се случи с машините, кой ще носи отговорност?, попита още тя и сподели, че Томислав Дончев неведнъж е обещавал цялостна сигурност при съхранението на машините.

Манолова акцентира, че в документите за публичната поръчка за машините изцяло липсва ангажимент на страната за обезпечаването на склад и защита на машините, само че няма подобен ангажимент и за компанията снабдител. Въпреки това, отвън изискванията на контракта, тези действия са наложително предоставени на доставчика на машините, разясни тя, само че по какъв начин може частна компания да носи отговорност за машини, които са държавни.

Удобното пропускане на тези параметри в публичната поръчка не ми се има вяра да е вследствие на непросветеност, добави Манолова.

Тя подсети, че за Министерство на вътрешните работи за защита на изборите са отделени 8 млн. лева, а за логистика – 15 млн. лева Вътрешният министър да си създаде 8 млн. лева, като обезпечи защита на машините за гласоподаване, прикани ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР