След като вчера обеща контра проверки по морето, подозирайки незаконни

...
След като вчера обеща контра проверки по морето, подозирайки незаконни
Коментари Харесай

Сидеров поиска изтегляне на законопроекта за шума на Симеонов

След като през вчерашния ден даде обещание контра инспекции по морето, подозирайки противозаконни дейности от сътрудника си в " Обединени патриоти " Валери Симеонов, през днешния ден водачът на " Атака " Волен Сидеров изиска евакуиране на законопроекта, който планува ограничения против повдигането на несъразмерен звук в курортите. Той беше признат на първо четене в Народното събрание. По БНР той разясни, че ограниченията за надзор на вицепремиера по Черноморието подлагат бизнеса на напън и гонят туристи.

" Лично с очите си видях какви провали нанася този закон, тъй като не е домислен – голям отлив на туристи и финансови вреди за туризма. Целта на вицепремиера беше да се покачат приходите в туризма. Оказва се, че става противоположното ", изясни Волен Сидеров.

Според водача на " Атака " инспекциите стресират туристите, защото се работи, като при терористичен акт. " Аз считам да направя поредност от кръгли маси, полемики, тъй като тук хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е боязън. Те споделят: в случай че в този момент застана пред камерата ви, на следващия ден ще ми дойдат на инспекция и ще ми съсипят бизнеса ", изясни Волен Сидеров.

Да създадем ексклузивен щаб за концесиите

Той разгласи, че работата на вицепремиера е да координира работата сред министерствата, а не да върви като шериф да свикваш щабове и да притиска бизнеса. Лидерът на " Атака " повтори и тезата си, че се работи изборно.

Попитан дали води война с Валери Симеонов, Сидеров разясни, че си приказват, само че Симеонов не приема причините му. Лидерът на " Атака " предложи да се създадат инспекции на концесиите за естествени благосъстояния. " Хайде да ги проверим тях с подобен ексклузивен щаб, ще предложа, и да забележим по какъв начин се извършват концесии, тъй като има доста нарушавания. Там вредите за България са стотици милиони. Това за мен е значителното, не толкоз децибелите на музиката в някое заведение ", изясни той.

Волен Сидеров взе страната на министъра на туризма Николина Ангелкова курортите да се зонират и част от тези зони да подлежат на друга регулация за шума. " Да се знае, че отиваш в празненство зона или в по-тиха зона. Ако това се одобри, може би пристрастеностите ще утихнат ", предвижда той.

Без измененията в закона за приватизацията страната щяла да загуби 300 млн.

В последните седмици загърбените по време на изборите спорове сред двамата ескалираха. Повод станаха промени в Закона за приватизацията, импортирани от депутата от " Атака ", които съгласно Симеонов са в интерес на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Сидеров не остана задължен и упрекна водачът на НФСБ, че работи за ползите на Движение за права и свободи.

" В приватизационния закон няма нищо неправилно, ужасно, неприятно. Той контролира приватизацията и не е лобистки ", сподели още Сидеров. Той отхвърли и причините на своите сътрудници против признатите тази седмица промени в приватизационния закон.

Според НФСБ, тези промени оказват помощ на притежателите на " Български морски флот " братя Домусчиеви да си спестят близо 60 милиона лв. отговорности. Сидеров обаче се базира на специалисти от Агенцията за приватизация, които му споделили, че в случай че законът не бил признат, се подготвяла неплатежоспособност на БМФ. " Българската страна има 30% и тя щеше тогава да загуби триста милиона, а не 50. Това ме кара да споделям, че към този момент съм песимистичен, нямам това цялостно доверие и ще ревизирам всичко ", уточни Сидеров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР