След като вчера на форум на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов

...
След като вчера на форум на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

ДБ: Отминаваме с презрение думите на Борисов

След като през вчерашния ден на конгрес на ГЕРБ министър председателят Бойко Борисов и някогашният държавен глава Росен Плевнелиев нарекоха водачите на " Демократична България " - комунистическа номенклатура, през днешния ден те им дадоха отговор уместно.

На уеб страницата на Демократична България излезе следната декларация

По мотив нападките на премиера Борисов, президента Плевнелиев и други водещи политици от партия ГЕРБ, ориентирани против Демократична България и гласоподавателите, подкрепили нашите претенденти, заявяваме следното:

1. Инсинуациите за съгласуваност на политици от Демократична България с някогашната комунистическа номенклатура, пристигнали от представители на партия, която за следващ път включи в своите кандидатски листи забележителен брой сътрудници и доносници на комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си управителен орган членове на някогашната Българска комунистическа партия, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и даже новоизбрания кмет на София, са елементарен и първичен политически цинизъм. Поради това ги отминаваме с погнусата и пренебрежението, които само заслужават. С неразбиране одобряваме опитите за внушения, че сме леви и „ деца на някогашни комунисти” и от президента на ГЕРБ – Плевнелиев, чийто татко е бил секретар на ОК на Българска комунистическа партия в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар.

2. Демократична България съобщи ясно на конференция след първия тур, позицията си да не поддържа на балотажа за избор на кмет на община София никой от достигналите до балотажа претенденти, заради това че те не оферират тези нужни промени в ръководството на общината, от които и тя, и жителите на София се нуждаят.

3.Демократична България не гледа на своите гласоподаватели и последователи като на хора, на които някой може да подреди по какъв начин и за кого да гласоподават. Техният избор е тяхно суверенно право. Тяхно суверенно право, обезпечено от Конституцията, е и запазването на тайната на вота им.

Изказванията на политици от ГЕРБ, в които се твърди, че те са дали своят вот по избран метод, е или груба клюка, в случай че не се базира на справедливи обстоятелства, или закононарушение, в случай че тази партия фактически разполага с справедливи данни за това, по какъв начин са дали своят вот жителите на София на балотажа на 3 ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР