След като вчера Германия официално заяви, че ще предостави Леопарди“

...
След като вчера Германия официално заяви, че ще предостави Леопарди“
Коментари Харесай

The Cube: Реакции и фалшиви новини около немските танкове за Украйна

След като през вчерашния ден Германия публично съобщи, че ще даде „ Леопарди “ на Украйна, предстоящо реакции освен в обществените мрежи, само че и и отвън тях, имаше много. Украинският президент написа в Туитър, че е „ откровено признателен “ за взетото решение, а в Русия новината беше избрана като „ рисково рискова “. Но по какъв начин реагираха другите европейски страни. Ще се спрем на 3:

Няма по какъв начин да не стартираме с Германия. Реакциите там са смесени. Зелената партия, както и Християндемократическия съюз показаха мощната си поддръжка, до момента в който крайнодясната партия в страната назова решението „ заплашващо да въвлече Германия непосредствено във войната “.

Литва е една от страните, които пропагандират за допустимо най-строгите наказания против Русия. Те приветстваха решението, като нейният министър на външните работи разгласява в Туитър фотография с украинското знаме и игра на думи: " Tanke Schön ".

Във Англия отзивите също са много положителни. Министър-председателят Рушу Сунак приветства немския ход, като съобщи, че това решение „ ще укрепи отбранителната мощност на Украйна “.

Покрай въпроса с доставката на танковете обаче предстоящо в обществените мрежи се появиха и доста подправени вести през последните няколко седмици.

Един от последните образци е хипотетичен афиш, появил се на летището в Щутгарт, Германия. На него е изобразено немското знаме с текст, призоваващ страната да не изпраща „ Леопардите “ на Украйна.

Euronews се свърза с летището в немския град, от където потвърдиха, че тези плакати в никакъв случай не са съществували и че изображенията са били подправени.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР