След като в зимните месеци Министерството на отбраната издаде заповеди

...
След като в зимните месеци Министерството на отбраната издаде заповеди
Коментари Харесай

Семейство на бивш военен обмисля да съди МО заради заповед да напусне жилището, което от 15 години опитва да купи

След като в зимните месеци Министерството на защитата издаде заповеди за освобождение на над 200 жилища жителите на някои от тях показаха подготвеност да търсят правата си в Страсбург.

Такова семейство са Владимир и Мирослава, настанени във ведомствено жилище в Костинброд. Той е освободен през 2003 година  в рамките на военните промени преди приемането ни в НАТО.  Според тогава настоящите разпореждания е имал право да закупи населяваното жилище,  за което е подал и молба през 2004 година Няколко пъти е подавал документи заради промяната на законодателството, само че към този момент съвсем 15 години не може да закупи жилището, което в този момент би трябвало да закупи:

За себе си съм сигурен, че има такова закъснение, несъмнено съзнателно, тъй като постоянно ходех и се интересувах на място. За мен, това е един парадокс.

Семейството съди МО, с цел да спре заповедта за насилственото им извеждане от жилището следващата година. Според Мирослава, тя и брачният партньор и са били превърнати в извършители точно въз основа на неспазването на наредбите от виновните за това институции.  Семейството е готово незабавно да закупи жилището на пазарна цена, безапелационна е тя и посочи, че парцели на МО населяват и хора, които нямат общо с специалността, само че ведомството нехае за това.

За министерството на защитата всички са извършители. Това излиза наяве от думите на Станислав Благов - шеф на жилищния фонд към МО. Дори и в случаи на правилни през годините жители, законът го задължава, в случай че те не са военни, да бъдат помолени да изоставен жилищата, посочи Благов.

Жилищтният фонд е предопределен за облекчаване на жилищните потребности на военнослужещите в обитаемоте места на тяхното местослужене. Тези жилища са предопределени единствено за военнослужещи.

МО разполага с 2500 жилища, ателиета и гаражи в 78 обитаеми места. Около 4000 са кадровите военните, които чакат ред, с цел да живеят по-близо до мястото, където служат.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР