След като в сряда (6 август) на бял свят излязоха

...
След като в сряда (6 август) на бял свят излязоха
Коментари Харесай

При най-големите кметове имуществото е предимно при брачната половинка

След като в сряда (6 август) на бял свят излязоха декларациите на хората, заемащи (висши) обществени длъжности в България, пристигна ред да погледнем какво написа в декларациите на градоначалниците на най-големите градове в България – София, Пловдив, Варна и Бургас.
Кметът на София Йорданка Фандъкова е подала много впечатляваща декларация. Тя има цели 26 парцела , от които 9 са аграрни, а някои от парцелите в действителност са единствено част от по-голям парцел - 12. Всъщност съществено присъединяване в имуществото на Фандъкова има брачният партньор ѝ Юри. В общо 13 парцела той и Фандъкова са съсобственици – един имот в Бистрица, апартамент с право на градеж в София, имот и етажна благосъстоятелност отново в София, четири паркоместа, като едното е право на прилагане на паркомясто, един магазин, две изби, два жилището.
Впечатление прави, че двамата имат къща с двор в Угърчин , купена за единствено 2000 лв. през 2001 година – от заплата! А Фандъкова има къща единствено на нейно име в Самоков, която и е на 100% дарена. Тя има и четири ниви, както и четири ливади в село Белчин, Самоковско – по една шеста от всяка от нивите и ливадите.
Всъщност от 2014 година насам семейство Фандъкови нямат нов парцел, само че през 2008 година са се сдобили с цели 8, а година по-късно Йорданка Фандъкова стана кмет.
Семейство Фандъкови има и три автомобила - " Рено Меган “, " Тойота Корола Версо " и " Фолксваген Голф ", за общо 16 700 лв. , като последната кола е купена предходната година и то в действителност единствено 50% от нея.
Що се отнася до паричните средства, Фандъкова има две банкови сметки – за общо малко над 15 000 лв. . Мъжът ѝ е с четири банкови сметки, за общо малко под 60 000 лв. . Кметицата има и малко над 42 000 лв. данъчна основа от приходи, които са отвън длъжността ѝ на кмет.
Освен това, Фандъкова е похарчила 3000 лв. публични средства за три събития предходната година – за командировки в Брюксел и Будапеща, както и за церемонията в Рим по оповестяване на България за съдомакин на Световното състезание по волейбол, което стартира на 9 септември.
Извън София
За разлика от Фандъкова, кметът на Града под тепетата Иван Тотев не е толкоз обстоен в декларацията си. Той има малко над 119 000 лв. в банка, както и 499 $, а брачната половинка му Деница е с 6324 лв. в банка. Тотев е показал като годишна данъчна основа от трудови приходи отвън длъжността му на кмет сума от малко над 13 000 лв. .
В декларацията на кмета на Варна – Иван Портних , прави усещане имуществото на жена му и това, че нейното име участва там по-често от неговото . Той е заявил модуларен павилион , трансфериран от жена му Вилислава – за малко над 31 000 лв.. Жената на Портних има и два автомобила - " Лексус PX 400X " и " Пежо 206 ", за общо 5760 лв.. И още веднъж – Вилислава Портних има 400 000 лв. като " налични парични средства ", а Портних – 60 000 лв. . Съпругата на варненския кмет има към 29 000 лв. в банкова сметка , до момента в който мъжът ѝ не е заявил такава, а жена му има и 325 850 лв. дял . Вилислава Портних е взела и 25 407 лв. заем , а Портних е показал 20 357 лв. като годишна данъчна основа от трудови приходи , които са отвън активността му на кмет.
Кметът на Бургас – Димитър Николов , също си наподобява в известна степен с Портних що се отнася до тематиката " брачна половинка ", само че мащабът е доста по-малък. В декларацията на Николов е вписано, че брачната половинка му Гергана има три банкови сметки – две за малко над 31 000 лв. и една с 617 евро . Николов е заявил годишна данъчна основа от доходи отвън работата му на кмет на стойност 22 814 лв. , а за брачната половинка му тази основа е съвсем 25 000 лв. . Това са и всички неща, които са вписани в декларацията на бургаския градоначалник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР