След като в продължение на две седмици да се влезе

След като в продължение на две седмици да се влезе ...

Опашки от коли на входа на Банско, след падане на карантината.


След като в продължение на две седмици да се влезе и да се излезе от Банско беше невъзможно, днес в 19 часа блокадата беше вдигната, но остават в сила известни ограничения.

Най-нетърпеливите образуваха голяма колона, на входа и изхода на града се струпаха автомобили. От едната страна бяха чакащите да напуснат курорта, а от другата желаещите да влязат в града.

Отменят карантината в Банско: Ще продължат да действат мерките за останалите градове Курортният град беше затворен, след като бяха открити няколко случая на коронавирус
"С нетърпение чакаме да влезем в Банско, чакаме вече един час на предишната блокада, това е майка ми, тя вече от 20 дни не се е прибирала в Банско", споделя Борислав Биляров.

В колоната е Мариян Живков, който чака с нетърпение да празнува рождения ден на детето си – заедно.

"Детето ми има днес рожден ден и става на една годинка. Чакам да вляза...на мен ми беше трудно, на тях им е трудно, не се отразява добре“, казва Мариян Живков.
След 14 дни под карантина, блокадата на Банско падна В града ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки
В 19 ч. загражденията бяха вдигнати.

Влизането и излизането е свободно, но не съвсем. Статутът на Банско става като този на областните градове.

Жителите на Банско продължават да спазват забраната за безцелни разходки по улиците и те остават пусти.

И транзитно преминаващите вече са улеснени, защото спестяват километри, пътувайки например за Гоце Делчев.
Банско се готви за живот без обсада След 19 ч. довечера ще може да се влиза и излиза от курортния град
След отпадането на ограниченията Банско ще се върне към нормалния си ритъм- постепенно, вярват местните. През следващите дни трите КПП- тана входовете и изходите на града остават.

Коронавирусът и България Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус БАБХ проверява производителите и търговците на храни в изпълнение на мерките срещу COVID-19 Четири са доказаните нови случаи на пациенти с коронавирус в Бургаско Когато лекарят стане пациент: Разказът на заразен инфекционист с 30-годишен опит Проф. Силви Георгиев: Обикновените маски ще редуцират заразяването, но няма да го предотвратят Актуализация на Бюджет 2020: Най-негативният сценарий е за 3,5 млрд. лв. дефицит Български анестезиолог в Испания: Положението е критично, тук е като на война Отмениха заповедта за задължителни маски на обществени места (ОБЗОР) На 402-ма души е наложена глоба 5000 лв. за разходка в парка 399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас В Бургас започна пълна дезинфекция на църквите ЕС дава 37 млрд. евро на страните членки срещу коронавируса, на България – 1,35 млрд. евро Вечерен час в цялата Старозагорска област Предпоследно: Маските навън няма да са задължителни Разпространението на COVID-19 у нас може да следим и онлайн С маска или без: Полицията чака инструкциите как да санкционира хората без маски Банско се готви за живот без обсада Горанов: Имаме достатъчно фискални буфери, но се готвим за най-лошия сценарий В аптечната мрежа: Маски от висок клас няма, дезинфектанти се появяват Ген. Мутафчийски: Гратисният период за закупуване на маски е до 00:00 ч. в събота

Източник: btvnovinite.bg