След като в последния ден на миналата година пожар изгори

...
След като в последния ден на миналата година пожар изгори
Коментари Харесай

Центърът за психично здраве в София набира средства за оборудване след пожара

След като в последния ден на предходната година пожар изгори до основи по-голямата част от Центъра за психологично здраве в София, чиновниците там са принудени да работят в две оживели от огъня бараки. Броят на пациентите, които търсят помощ в психодиспансера, се усилва и това принуди лекарите да се извърнат към министъра на опазването на здравето с молба за незабавна помощ. Той към този момент е заречен пари за нова постройка.

Нужни са обаче средства и за ново съоръжение, а за набиране на финансова помощ е основана сметка за дарения:

Център за психологично здраве - София ЕООД

IBAN: BG24CECB979010E7613702

БАНКА ЦКБ АД

Кабинетите в белодробната болница са необитаеми. Пациентите се преглеждат в прилежащата постройка. А за черното празно пространство се приказва най-вече в минало време.
Д-р Емил Грашнов, шеф на Център за психологично здраве, София: Беше моят кабинет, кабинетите на психолозите, кабинетите на администрацията, на ТЕЛК.Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: Цялата налична техника, компютри, сървър, телефонна централа.Д-р Емил Грашнов, шеф на Център за психологично здраве, София: Хладилници, където съхранявахме лекарствени препарати.Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: Пострадал е ТЕЛК, който не е ТЕЛК единствено за психологично заболели.Вие може да видите защо става дума - постройката е изцяло отсъстваща.
Огънят е изгорил с изключение на доста значима техника и огромна част от архива на психодиспансера и в този момент в двора могат да се видят единствено останки от някакви документи.

След пожара психодиспансерът е все по този начин претрупан. Пациенти се одобряват в двете оживели постройки. Но и те са пред разпад.
Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: Видимата там сграда е от дълго време прикрепена със скоби, с цел да не се събори. Тя не е обитаема.
Въпреки това прегледите минават там.
Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: Минават трудно ден за ден. Трима индивида чакат за един компютър.
А пациентите се съветват... където може.
Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: На единственото място, което намериш свободно. Там завеждаш пациента и там работиш. Трябва да бързаме оптимално. Защото работата сега е съвсем невъзможна.
Лекарите като че ли споделят " съвсем " от оптимизъм. И признават, че ситуацията им е било тежко още преди пожара. Огънят единствено напомнил, че помощта е незабавна.
 Все още не е ясно по кое време ще проработи психодиспансерът в София Все още не е ясно по кое време ще проработи психодиспансерът в София
От през днешния ден Белодробната болница в София, която беше наранена от пожара на покрива на психодиспансера, ще възвърне активността си. Все още не е ясно ког...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР