След като в петък видяхме може би най-великата тенис-класика в

...
След като в петък видяхме може би най-великата тенис-класика в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ноле дръпна на Роджър във финала на Уимбълдън

След като в петък видяхме може би най-великата тенис-класика сега сред Рафаел Надал и Роджър Федерер, в този момент е време да забележим още едно от най-големите съперничества на корта - това сред швейцарския Маестро и международния номер едно Новак Джокович.

Двамата излизат на Централния корт на Ол Инглънд Клъб, с цел да дефинират кой е по-добрият в тазгодишното издание на Уимбълдън и кой ще се окичи със славата на крайния победител в най-престижния от всички шампионати в тениса.

Джокера има предимство в директните конфликти, като води с 25:22 победи. Той завоюва последните три дуела сред двамата именити тенисисти, като Маестрото няма триумф към този момент близо четири години против един от най-големите си съперници.

Досега двамата имат три срещи на Уимбълдън, като две от тях са на финала. И двата пъти Ноле взе директния конфликт за трофея, като това се случи през 2014 и 2015 година Единствената победа на швейцареца над сърбина на тревата в Лондон е през 2012 година на полуфиналите.

Джокович има четири трофеи на Уимбълдън, до момента в който Федерер е с два пъти повече. Всичко най-интересно от този популярен тенис-сблъсък ще проследим за вас на GONG.BG в този материал онлайн.

МАЧЪТ ФЕДЕРЕР-ДЖОКОВИЧ НА ЖИВО

Втори сет:

4:0 - Маестрото затвърждава и втория пробив. Въпреки че потегли с 40:0, той имаше известни усложнения на сервиса си и това оказа помощ на водача в ранглистата да навакса две точки закъснение, само че в последна сметка Федерер затвори всичко, въпреки и на втори сервис.

3:0 - Втори пробив за Федерер! Джокович продължава да е необичайно заплеснат във втория сет и още не може да запише актив в него. Той почна трагично и внезапно се озова в позиция 0:40. Федерер осъществя втория брейкбол и взе внушителна преднина в сета.

2:0 - Федерер затвърждава пробива! Отново страховит гейм сред двамата именити тенисисти, като Роджър срещна известни усложнения, само че в последна сметка, макар че даде две точки на противника, затвори в своя изгода.

1:0 - Първи пробив в мача! Той е в интерес на Федерер, който изигра страховит гейм на посрещане, а Новак беше извънредно разконцентриран след успеха в тайбрека на предходния сет. Швейцарецът получи два брейкбола и осъществя още първия от тях.

Първи сет: 6:7 (5)

6:7 - Джокович печели сета! Изключително завързан тайбрек, в който и двамата имаха своите шансове. Сърбинът поведе с минипробив за 3:1, само че на собствен ред Маестрото направи поврат до 5:3. После обаче загуби преднината си от минипробив и в последна сметка разреши на противника да направи четири следващи точки за 7:5, с което да поведе с 1:0 сета.

6:6 - Ще гледаме тайбрек! Джокович беше праволинеен на собствен сервис и не даде нито точка на Федерер, като по този начин всичко ще се реши в дългия гейм, откакто през цялото течение на сета имаше един-единствен брейкбол, който швейцарецът не съумя да оползотвори.

6:5 - За първи път в сервис-гейм на швейцареца се стигна до тъждество 40:40. В последна сметка обаче той сподели класата си и с помощта на феноменалния си сервис построи след това разиграванията по този начин, че да вземе двете точки и да си обезпечи най-малко тайбрек в този сет.

5:5 - Джокович се измъкна от сложна обстановка при 0:30. Втората точка в този гейм в интерес на Федерер беше след гениално негово отиграване, при което пусна такава къса топка, която нямаше човек на света, който някак да отрази. Но Джокера се събра, обърна до 40:30 и макар че се стигна до едно тъждество, съумя да вземе подаването си и отново да изравни.

5:4 - Нов гейм на сметката на Маестрото. Той дръпна от началото с 40:0, само че в идващите две точки се наложи да играе на втори сервис, което беше добре пристигнало за Новак, който ги завоюва. Но Роджър приключи уместно с ас и отново поведе.

4:4 - Продължава размяната на сервис-геймове сред двамата великани. Джокович този път беше безмилостен на сервис и даде единствено точка на противника си. Развръзката в сета обаче е все по-близо и краят му наближава.

4:3 - Ключовият седми гейм в сета е на сметката на Федерер. Швейцарецът беше повече от праволинеен в тази част, като сервисът му работеше безотказно, а това му разреши да нападна мощно при втория удар. Джокович опитваше да върне, каквото може, само че беше беззащитен и не записа даже точка.

3:3 - Сърбинът отново изравнява резултата в геймовете в този сет, откакто направи безукорен сервис-гейм. В него даде единствено една точка на Федерер, който в действителност самичък си я създаде. Битката продължава да е равностойна с превъзходство на сервиращия.

3:2 - Затруднения за Федерер, който трябваше да навакса закъснение от 0:30. Той обаче вкара в деяние най-мощното си оръжие - вариативният и добре пласиран сервис. До края на гейма Джокович беше просто фен и Маестрото се измъкна, с цел да поведе още веднъж.

2:2 - Първи маратонски гейм в мача, от който Ноле се измъкна на косъм. На три пъти той имаше преимущество след 40:40, само че и един път му се наложи да отразява точка на пробив. Той обаче съумя да я избави, макар че игра на втори сервис. Страхотен тенис от двамата.

2:1 - Страхотен гейм, от който Маестрото излиза победител. Двамата най-сетне влязоха в няколко дълги разгравания, които предложиха доста страсти на почитателите. В последна сметка швейцарецът взе подаването си, давайки две точки на противника си.

1:1 - Подобаващ отговор на Джокера, който беше праволинеен на начален удар. Геймът завърши за негативно време, а Федерер не записа и точка.

1:0 - Федерер взима първия гейм в мача, откакто беше безмилостен на сервис. Той пласира четири превъзходни начални удара, които направиха Ноле просто фен. Все отново сърбинът записа една точка за авторитет, само че нищо повече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР