След като в петък, 24 юни, Министерството на здравеопазването официално

...
След като в петък, 24 юни, Министерството на здравеопазването официално
Коментари Харесай

От днес НЗИС отчита поставен втори бустер срещу COVID

След като в петък, 24 юни, Министерството на здравеопазването публично предложи слагането на втора бустерна доза ваксина против COVID-19, от през днешния ден Националният имунизационен указател, който е част от Националната здравно-информационна система, ще разрешава въвеждането на приложена втора бустерна иРНК ваксина, като ваксинираните ще получават и документ за имунизацията.

Втори бустер може да бъде подложен във имунизационните пунктове на РЗИ, кабинетите на общопрактикуващите лекари, както и в лечебни заведения за болнична и извънболнична здравна помощ.

През последните десетина дни случаите на Коронавирус у нас се усилват, въпреки и релативно гладко. Ако до преди две седмици новооткритите случаи бяха до към 5% от направените проби, то през последните дни те доближиха до 10 на 100 от пробите. Случаите се усилват и в други страни от Европа, като здравните управляващи регистрират повишаване, дължащо се на подвариантите ВА.4 и ВА.5 на омикрон. Според експертите тези разновидности са по-заразни, което може още веднъж да докара до увеличение на натоварването на лечебните заведения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР