След като в началото на октомври Hyundai анонсира първата си програма

...
След като в началото на октомври Hyundai
анонсира първата си програма
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ с участие в програма за споделено пътуване и във Виена

След като при започване на октомври Hyundai анонсира първата си стратегия за споделено прилагане на електрически автомобили в Европа- в Амстердам, с присъединяване на 100 представителя на 100% електрическата версия на модела IONIQ, в този момент от марката анонсираха и включването си в еко инициативата за споделено ползване Stadtauto, оперирана от greenmove.

За потребностите на Stadtauto, която ще стартира официално напролет на следващата година, от Hyundai към този момент са дали 15 представителя на IONIQ Hybrid. Всеки един от хибридните коли е оборудван с 1.6 литров GDI мотор с вътрешно горене и електромотор за обща оптималната мощност от 141 конски сили, а батерията е литиево-йонна. Хибридният модел е оборудван също по този начин с нова шестстепенна роботизирана предавателна кутия с два отделни режима на работа- Eco и Sport, обещаваща бърза реакция и плавно превключване на обособените скорости, което пък е гаранция за постигането на по-добър разход на гориво.

IONIQ Plug-in дава обещание свободен пробег в чист електрически режим от към 50 километра, като за задачата се разчита на мощна 8.9 kWh литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия. Изцяло електрическата версия IONIQ Electric разполага с литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия с мощност 28 kWh за свободен пробег от над 250 километра. Моментално осигуряваният максимален въртящ миг със стойност от 295 Nm е разполагаем от електрическия двигател с оптималната мощ от 88 kW (120 PS) посредством редукторна трансмисия с една предавка, като се реализира ускорение на автомобила до 165 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР