След като в края на миналата година френското правителство взе

...
След като в края на миналата година френското правителство взе
Коментари Харесай

Забраната за кратки полети във Франция влезе в сила

След като в края на предходната година френското държавно управление взе решение да забрани късите полети в страната, в случай че те имат жп опция, законът към този момент влезе в деяние. По този метод въздушните пътувания, които могат да бъдат сменени с влакови такива и лишават по-малко от два часа и половина, се стопират от края на май.

След като в края на предходната година френското държавно управление взе решение да забрани късите полети в страната, в случай че те имат жп опция, законът към този момент влезе в деяние. По този метод въздушните пътувания, които могат да бъдат сменени с влакови такива и лишават по-малко от два часа и половина, се стопират от края на май.

Искането на Париж трябваше да премине през разнообразни стъпки на утвърждение, като най-важна беше зелената светлина от Европейската комисия (ЕК). Според условията на Европейска комисия е нужно влаковите направления да са по няколко дневно, което да даде нужната еластичност на пътуващите.

По този метод оттук насетне полети сред Париж и Нант, Бордо и Лион няма да се извършват. За да се случи това, държавното управление подсигурява пакет от помощи за националния транспортьор Air France в интервала към пандмията от ковид. На съперниците им беше неразрешено да запълват дупките.
Реклама
" Това е значима стъпка и мощен знак в политиката за понижаване на излъчванията на парникови газове ", сподели в изказване транспортният министър на страната Клемент Бьон. " Докато се борим безмилостно за декарбонизиране на нашия метод на живот, по какъв начин можем да оправдаем потреблението на самолета сред огромните градове, които се възползват от постоянни, бързи и ефикасни връзки с трен ", добави той, представен от CNN.

Тъй като качеството на железопътните услуги се усъвършенства, от ден на ден направления може да бъдат добавени към забранителния лист. Такива са тези сред парижкото летище Шарл дьо Гол и Лион и Рен, както и пътуванията сред Лион и Марсилия. В момента те не дават отговор на критериите за възбраната, защото влаковете до летищата в Париж и Лион не разрешават на пасажерите да идват рано заран или късно вечер. Свързващите полети не са наранени от новия закон.

Решението докара и до неодобрение, като критиците дефинираха последните ограничения като " алегорични забрани ". Лоран Донсел, краткотраен началник на индустриалната група Airlines за Европа (A4E), сподели пред организация AFP, че " възбраната на тези пътувания ще има единствено най-малък резултат " върху отделянето на CO2. Според него вместо това държавните управления би трябвало да поддържат " действителни и значими решения " на казуса. Личните самолети ли са идната цел? Частните самолети са източник на съществено напрежение в последно време, откакто от ден на ден звезди и милиардери ги употребяват за пътешестване сред градове. Самолет на Стивън Спилбърг да вземем за пример е изгорил гориво на стойност към 117 хиляди евро през двата месеца от юни, съгласно данни от следене на полета. Доклад на Транспорт и околна среда (T&E), Европейската федерация за чист превоз, откри, че частните самолети са до 14 пъти по-замърсяващи от комерсиалните полети на пътническа миля и 50 пъти по-лоши от влаковете.

Въпреки незабавните апели на деятели, Франция надали ще наложи цялостна възбрана за тях. Правителственият представител Оливие Веран удостовери по-рано тази година, че " явно не става въпрос за възбраната им ", като се има поради значимата им роля в стопанската система. Но " французите не би трябвало да се усещат по този начин, като че ли постоянно са едни и същи хора, от които се желае да поставят старания ".
Реклама
" Можем да разберем, че французин, който е деликатен в всекидневието си, е шокиран от обстоятелството, че някои от неговите съграждани могат да вземат частен аероплан ", сподели той пред слушателите на радио France Inter. Тежките налози и ограничавания са най-вероятните ограничения, които би трябвало да бъдат въведени. Компаниите също могат да бъдат принудени да разгласяват детайлности по отношение на потреблението на корпоративни самолети за по-голяма бистрота.
Свързани публикации Стачките в Европа вещаят нови проблеми за авиоиндустрията през лятото 20 април 2023, 12:17 Бързи влакове против самолети в Европейски Съюз - сложна задача за Брюксел 12 февруари 2023, 06:02
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР