След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово

...
След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово
Коментари Харесай

The Times и The Sun откриват технологичен център в България

След като в края на май т.г. уважаваното английско финансово издание Financial Times заяви, че ще разкрие софтуерен център в България, през днешния ден излиза наяве, че още медии от Острова ще последват тази стъпка.

Британското поделение на щатския медиен колос News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, започва партньорство с родната Questers за създаване на софтуерни екипи в България, които ще имат стратегическа роля в цифровата промяна на медиите.

Технологичният отдел на News UK подхваща величествен план по възобновяване на употребяваните от групата технологии. Основната му цел е да построи нова гъвкава и ефикасна цифрова платформа, която да подкрепя работата на редактори и публицисти и да дава отговор на условията на читателите.

Целта на съдействието с Questers е бързото основаване и разгръщане на изцяло интегриран с News UK софтуерен отдел, който да форсира процеса по цифрова промяна на компанията.

Българската компания бе избранa за стратегически сътрудник вследствие на потвърдения си дълголетен опит в основаването, ръководството и консолидираното на огромни високоефективни екипи за интернационалните компании в софтуерния си парк в София, измежду които Accenture и Ocado Technology.

" Questers се потвърди като водещия акселератор за стратегическо разширение на софтуерен потенциал в района, създавайки вълнуващи нови благоприятни условия за софтуерни инженери. Присъствието на България на международната IT карта е резултат на многогодишни старания на всички от промишлеността за развиване на гения тук и създаване на високопродуктивна и световно обвързвана екосистема ", съобщи Александър Дрангажов, изпълнителен шеф на компанията.

News UK води началото си от преди повече от 200 години с появяването на The Times - едно от международните емблематични издания. " Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разгръщане на нашите цифрови екипи в България. Имаме огромни упоритости да променим процесите си по основаване, тестване и даване на изключителни цифрови артикули и услуги за нашите консуматори посредством революционни технологии " показа Пол Уилсън, Програмен и портфолио шеф на News UK.

Технологичният център ще разкрие още нови работни места, а Questers към този момент търси квалифицирани фрагменти./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР