След като в Германия беще предотвратен , в немското общество

...
След като в Германия беще предотвратен , в немското общество
Коментари Харесай

Осуетеният преврат: Специален отряд от командоси е имал за цел да шурмува Бундестага


След като в Германия беще предотвратен, в немското общество породиха полемики. Още през вчерашния ден стана ясно, че зад проекта стои терористична формация с 21 000 съидейници, която е имала за цел да сътвори страна, сходна на Германския райх от 1871 година Планът беше осуетен, като бяха претърсени 11 провинции и близо 20 души бяха задържани.

Кои са участниците в групировката?

Счита се, че в тази формация са членували към 21 000 души – от елементарни последователи на тайните теории, до лекари, бизнесмени, елитни някогашни бойци, както и някогашна депутатка от „ Алтернативна за Германия “, която единствено допреди няколко часа беше настоящ арбитър от Берлин. „ Алтернативна за Германия “ е към момента парламентарно показана в Бундестага. Ръководството на партията обаче се дистанцира от дейностите на някогашната депутатка още през вчерашния ден.

Планът на групата „ Граждани на Райха “ е бил да щурмува Бундестага. За задачата е бил самостоятелен специфичен отряд от командоси – някогашни елитни бойци, които са били доста добре подготвени. Те е трябвало да нападат Бундестага и да изведат с белезници депутатите. След това е трябвало да чуят кодова дума по радиото, което да им даде знак за офанзива на сериозната елктроснабдителна мрежа. Групата е вложила 20 000 евро в сателитни телефони, тъй че да имат връзка един с различен.
Снимка: bTV

Планът за беше осуетен през вчерашния ден в най-голямата антитерористична интервенция в историята на Федерална Република Германия. Над 3000 чиновници на реда, измежду които и специфични елементи претърсваха адреси в 11 от общо 16-те провинции. 19 души към този момент се намират в ареста.

Операцията е извънредно рискова, точно поради някогашните елитни бойци. Те са имали оръжие, като са упражнявали с него, с цел да осъществят бъдещия прелом, считат от прокуратурата. Министърът на вътрешните работи през вчерашния ден сподели, че би трябвало да има промени, тъй че враговете на конституцията да могат да бъдат премахвани по-лесно от системата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР