След като уважи искането на Районна прокуратура-Разград, състав на Разградския

...
След като уважи искането на Районна прокуратура-Разград, състав на Разградския
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж от София, извършил серия от измами в немаловажни случаи

След като почете настояването на Районна прокуратура-Разград, състав на Разградския областен съд дефинира „ задържане под стража “ за мъж от София, направил серия от измами, при които били ощетени няколко юридически лица.

Я.Д. е притеглен към наказателна отговорност за това, че в изискванията на повторност в немаловажни случаи, представяйки се за длъжностно лице – шеф на търговски сдружение, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане в петима представители на търговски сдружения, че ще им достави строителни материали, и с това предизвикал на юридическите лица имотна щета в огромни размери. За този жанр закононарушения Наказателния кодекс планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до осем години.

В петте случая на осъществени измами 46-годишният мъж употребявал една и съща скица. След сбъднат контакт с евентуалните жертви, той предложил преференциални цени за търсените от тях строителни материали. Обвиняемият изпращал проформа-фактура на пострадалите компании и след възнаграждение на контрактуваната цена, той трябвало да изпрати стоката. Нещо, което не се случило в нито един от случаите. Така шефовете или притежатели на пет търговски сдружения със седалища в разнообразни градове на страната били ощетени с общо 29 293,35 лв..

От свидетелството за съдимост на Я.Д. е видно, че същият е направил закононарушението, откакто към този момент бил три пъти осъждан за осъществени от него измами и в изпитателния период на всяко едно от тези му осъждания. Това е един от претекстовете на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура-Разград да внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения. Освен това, съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

На 4 февруари 2022 година Я.Д. е арестуван за период до 72 часа, а през днешния ден – 7 февруари 2022 година, съдът дефинира той да остане в ареста. Определението на Районен съд-Разград предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР