След като успяхме да привлечем вниманието ви с думата "секс"

...
След като успяхме да привлечем вниманието ви с думата "секс"
Коментари Харесай

Секс може да прави всяка, баница - не!

След като успяхме да притеглим вниманието ви с думата "секс " в заглавието, е време да поговорим за по-важния въпрос - а точно по въпроса за баницата . Защото тази вкусотия е напът да изчезне от българските земи поради всеобщата ни невежест по тематиката по какъв начин ние, като дами и същински българки, потомки на българската майка юнашка, можем да разточим няколко кори и да спретнем баница, от която да си оближеш пръстите.

Ще ме извините за сравнението сред интимните връзки сред двама души и баницата в заглавието, само че то демонстрира по-скоро днешния ни всеобщ нрав, в сравнение с да си служи за принизяване на едно от най-популярните и обичани български ястия. Защото надали има нещо по-велико от баничката! И го споделям без капка подигравка!

 баница Istock

В днешно време всеки схваща от всичко, а доста от дамите считат, че да си правиш хубаво селфи, е единственият ключ към триумфа. Лайковете са се трансформирали във валута, общественият статус може да се вземе чартърен, а уменията на домакинята и в кухнята се считат за цялостна досадна отживялост.

Но откакто са такава отживялост, за какво всички продължаваме с трогване да се сещаме за усетите, храните и прекарванията от нашето детство? Защо децата на 80-те и 90-те са все по-депресирани, уплашени и мечтаят за завръщане към корените? Защо въздишаме с приятност при аромата на питката, направена от баба или мама? Защо постоянно, когато се връщаме от дълго пътешестване, си поръчваме у дома да ни чака баница, направена от изтощените бабини ръце? Защо на празници към масата не престават да ни събират все същите "простички " храни, въпреки през останалото време "да вървим на суши ".

 двойка брашно баница Istock

Защото, благи мои, всяка може да поръча суши, да си купи нещо ново от мола и да си качи ново селфи от далечна дестинация, само че не всяка може да направи една елементарна баница. И това е реалност! Защото за бабината баница се желаят сърце и ръце. Да научиш тънкостите, да имаш предпочитание да направиш нещо за някой различен, а не за себе си, да имаш копнеж, както се споделя.

 двойка брашно баница Istock

Ако вие имате копнеж да се научите и още не сте, свържете се с най-близката до вас баба или друга родственик, която да ви съобщи този скъп урок.

А през това време, ви даваме и няколко предписания за обичайни и нетрадиционни баници:

Сиропирана баница с тиква

Коледно меню: Вита баница с шансове

Рецептата за обичайната българска баница с дърпани кори на Bake off: извънредно за Edna.bg

Баница с локум

 баница Istock

Вита баница с свеж лук

Къпана баница

Баница със спанак
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР