След като Унгария затвори границата си със Сърбия и блокира

...
След като Унгария затвори границата си със Сърбия и блокира
Коментари Харесай

20 полицаи и две деца са ранени на унгарската граница

След като Унгария затвори границата си със Сърбия и блокира напълно сухопътния маршрут на бежанците към Европейски Съюз, в този момент те се насочват към Хърватия. Австрия също вкара надзор по границата си с Унгария. Напливът от бежанци не стопира. Наложи се унгарската полиция да прибегне до силови ограничения против протестиращи мигранти. 20 служители на реда и две деца са ранени при избухналите вълнения, оповестява Българска национална телевизия.

Унгарската полиция извършва прецизно наредбите на пропускателния пункт Рьоске. Силите на реда обляха ядосани бежанци на сръбска територия с водни струи и сълзотворен газ. Имигрантите стачкуваха против затварянето на пункта и замерваха служителите на реда с бутилки и камъни.

Така в региона на граничния сръбски град Хоргош останаха стотици мигранти. Сега те към този момент не могат да влизат в Унгария в случай че не се промъкнат през оградата, само че в случай че ги арестуват, ги чака съд и вероятно експулсиране каквото сполетя незаконен от Ирак. Чакащите в Хоргош може би няма да останат дълго там.

В разследване на ограниченията са влезнали по-малко мигранти, оповестиха от австрийската полиция. Виена ще предприеме същите ограничения и по границата със Словения. Германия също стяга контрола по част от границата си с Франция./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР