След като украинският морски пехотинец Михайло Дианов бе освободен от

...
След като украинският морски пехотинец Михайло Дианов бе освободен от
Коментари Харесай

Първо интервю на украинския пехотинец: Биха ни с пръчки, електрошок и игли под ноктите

След като украинският морски пехотинец Михайло Дианов бе освободен от съветски арест, фотографията му шокира света.

Боецът от Азовсталпрекарва четири месеца в съветски плен.Сега той приказва за първи път за прекарванията и споделя за мъченията, унижението и болката.

Михайло Дианов е свалил общо 40 кг за четири месеца, оповестява той. „ Беше невероятно да се яде. Даваха ни30 секунди за всяко хранене. За 30 секунди трябваше да изядеш всичко, което можеш. “

Той споделя: „ Повярвайте ми, когато пандизите очи след месец апетит, забравяте фамилията си, страната си, всичко. Единственото нещо, за което мислите, е храната. “

Дианов е бил с други бойци в пандиза „ Оленовка “в окупирания от Русия Донецк. Той споделя, че е бил препълнен в блок, предопределен за150 души, а самият той е прекарал времес още 800 други пандизчии. Пространството било толкоз тясно, че мускулите на краката му атрофират, ходенето за негое предизвикателство.

Диановбил със счупена дяснаръка в Мариупол. Има негова фотография от този момент с прашка на ръката.

Когато попада в плен, бива опериран- с форцепс и без анестезия. Раната не е зараснала, ръката наподобява неестествено изкълчена.

„ Всички са травматизирани “, споделя той, каторазкривакак се е чувствал следмомента на освобождението. „ Бяхме съблечени изцяло голи. Махнаха ни гипсовете, всичко. Претърсиха ни. И тогава трябваше да клякаме по този начин пет часа “, спомня си мъжът. „ Не знаехме какво ще ни се случи. След това мизавързаха очите с тиксо. “ Одраскването на носа му към момента демонстрира тъкмо къде.

Той пътувал 36 часа със залепени очи. Едва откакто махат тиксото, той открива, че е в Украйна. Сега би трябвало да качи 20 кг, по-късно му следва нова интервенция на ръката. Но даже и ръката му да заздравее, психическите последици евентуално ще останат за дълго време. „ Всички са с контузии “, споделя той, „ считам се за душевен мощен човек, само че доста неща са изгубили цената си за мен. “

Sky Newsпише, че труднобиха могли да се ревизират изискванията в пандиза. Съпругата на различен освободен войник ​​от Азовсталобаче заяви за сходни прекарвания на мъжа си. Тя също говорела за „ концентрационен лагер “. Ако е правилно,явно има нарушение на Женевските конвенции, написа изданието.

По думите на Диановхиляди украински военнопленници към момента се намират в пандиза в „ Оленовка “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР