След като украинската компания в Харков Биолек показала заявката си

...
След като украинската компания в Харков Биолек показала заявката си
Коментари Харесай

Започва регистрация на руската ваксина „Спутник V” в Украйна

След като украинската компания в Харков „ Биолек ” посочила поръчката си в украинското Министерство на здравеопазването, министър Максим Степанов удостоверил през днешния ден (8 януари) на брифинг, че тя е постъпила в Държавния експертен център,. Степанов декларирал това по време на брифинг.
„ Действително на 6 януари компанията „ Биолек ” подаде поръчка в Държавния експертен център. По-нататък те би трябвало съгласно закона да подадат регистрационна форма, досие, в което да отразят резултатите от всички етапи на клиничните тествания. Накрая ще забележим не политическите лозунги, а какво е това съветска ваксина. По-нататък може да се приказва за качеството на тези документи и на тази ваксина ” – декларирал Степанов.
Пак през днешния ден съветската страна е съобщила, че харковската компания „ Биолек ” е подготвена да стартира произвеждане на имунизацията. А ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев разказал, че на индустриалните мощности на „ Биолек ” са извършени първите тестови тествания на имунизацията.
От предприятието прецизирали, че ще пуснат препарата единствено след регистрацията му в Украйна.
 Руската ваксина Спутник V против ковид може да бъде утвърдена от Европейски Съюз Руската ваксина " Спутник V " против ковид може да бъде утвърдена от Европейски Съюз
Тогава, когато основателите на съветската ваксина против ковид " Спутник V " подадат документи пред Европейската организация по медикаментите,...
, че при започване на тази година стана известно, че „ Биолек ” подало документи за регистрация на „ Спутник V ” в Украйна.
Пак същото украинско издание заяви на 6 януари, че в държавното управление на Германия позволяват опцията „ Спутник V ” да бъде създаван на територията на Евросъюза. Това обаче можело да стане след узаконяване от страна на Европейската организация по лекарствени средства (ЕМА).
Превод: Ганчо Каменарски
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР