След като у нас бъде пусната електронната винетка, пътните полицаи

...
След като у нас бъде пусната електронната винетка, пътните полицаи
Коментари Харесай

КАТ не може да глобява за електронни винетки

След кат о у нас бъде пусната електронната винетка, пътните служители на реда няма да има по какъв начин да ревизират дали колата е снабдена с такава, или не.

Това стана ясно от изявление на шефа на Пътна полиция комисар Росен Рапчев пред депутатите от транспортната комисия, написа 24 часа.

Те разискаха в сряда на първо четене няколко плана на промени в закони, уреждащи активността на бъдещата толсистема .

“Няма по какъв начин да ревизираме дали колата е снабдена с електронна винетка - с цел да го вършим, би трябвало патрулите ни да имат онлайн връзка със системата на АПИ и на предприятието, което ръководи толсистема та ”, изясни комисар Рапчев.

Елекронни винетки може да се купуват от 17 декември и влизат в действие от 1 януари следващата година.

“Онези водачи, които изберат да обръщат хартиения стикер в електронен и оставят лепенкат а на предното стъкло, ще могат да бъдат тествани от нас на пътя. Но за останалите това няма да е допустимо най-малко първоначално. Промените в Закона за придвижване по пътищата, които в този момент почват да се гледат от депутатите, уреждат тази активност, само че чисто механически това може да стане, когато се снабдим с мобилни терминали. Дотогава съществуването на електронни винетки ще се управлява от така наречен толполиция, която в този момент се основава ”, сподели пред “24 часа ” комисар Рапчев.

Между първо и второ четене на измененията депутатите ще вкарат текстове, които да освободят от заплащане на толтакси следващата година тежкат а пътна техника със специфичен режим на придвижване или транспортни средства, които имат обществени функционалности: пожарни, коли на автомобилната администрация на транспортното министерство, коли за спешна помощ, учебни рейсове и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР