След като цял месец светът беше футбол - време е

...
След като цял месец светът беше футбол - време е
Коментари Харесай

Мондиал 2018: Равносметката

След като цялостен месец светът беше футбол - време е за равносметка! Мачът сред Франция и Хърватия беше заслужен да бъде кулминационна точка на Мондиала. С общо 6 вкарани гола в двете порти, това е най-резултатният край от половин век насам.

От тима на първенците изпъкна младежът Килиан Мбапе. Той стана вторият най-млад футболист с гол на край на международно състезание. Освен това сграбчи и наградата за най-хубав млад състезател.

Номер 1 в шампионата - халфът Лука Модрич, беше сърцето и душата на Хърватия. Той е и главен кандидат за най-престижното самостоятелно отличие - " Златната топка ".

Съотборникът му Марио Манджукич пък влезе в любопитна ранглиста, трансформирайки се в едвам втория състезател с гол и автогол в един мач на Мондиал.

Легендата на международния футбол Пеле към този момент е обезпокоен за звездния си статут. Причината е феноменалното показване на Килиан Мбапе, който през вчерашния ден стана вторият най-млад голмайстор на край. Пеле е рекордьор по този индикатор с помощта на гола си в конфликта за трофея през 1958 година

" Ако Килиан продължи да ми изравнява върховете, ще би трябвало да избърша прахта от бутонките ", пошегува се Пеле.
Пеле се закани на Мбапе: Пак ще обуя бутонките! Младокът от Франция получи поздравления за достиженията си от именития бразилец Снимка: Reuters
Президентът на Франция Емануел Макрон отпразнува втората международна купа за родината си в съблекалнята на своя отбор.

Макрон показа насладата си по ексцентричен метод дружно с новите международни първенци.

Интересна преживелица се разигра и при награждаването. Една от дамите, които помагаше при раздаването на златните оценки на французите, прибра орден в... джоба на сакото си. Оказа се, че тя е от формалните лица. Дали обаче просто е решила да си " вземе " златото за спомен или дейностите ѝ имат друга цел, от ФИФА към момента не разясняват.
Сухият Путин и откраднатият орден - куриозите на финала в Русия (ВИДЕО) Толкова ли елементарно се прибира златно отличие в джоба и опасява ли се президентът на Русия от дъжда?
И още от куриозите на финала - четири протестиращи дами, облечени в полицейски униформи, нахлуха на терена при започване на второто полувреме. След края на срещата деятелите от Pussy Riot поеха отговорност за акцията на стачкуващите.

Нищо обаче не засенчи насладата на спечелилите в минутите след последния съдийски сигнал.
Дидие Дешан или изкуството да печелиш като футболист и треньор 49-годишният експерт подвига най-ценния трофей като капитан на "петлите " през 1998 година
Селекционерът на Франция Дидие Дешан подвигна международната купа 20 години, откакто го направи като капитан на " петлите ". Той е едвам третият, който победи на международно и като футболист и като треньор.

Силните страсти от международно състезание ще изпитаме още веднъж след 4 години, когато хазаин ще бъде Катар. За първи път шампионатът ще се организира през зимата.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР