След като традиционните тържества в дворовете на училищата не се

...
След като традиционните тържества в дворовете на училищата не се
Коментари Харесай

След месеци раздяла, децата във Варна отново са заедно в класните стаи


След като обичайните тържества в дворовете на учебните заведения не се състояха за да се избегне струпването на доста хора на едно място, децата влизаха сами в учебно заведение, където ги посрещаха класните им ръководители, а родителите стояха скупчени пред входа или към оградите на постройките.

Въпреки, че обичайна празнична организация липсваше, вълнението от прекрачването на учебния предел бе голямо както за децата, по този начин и за техните родители. Всички си разменяха пожелания за здраве и сполучлива нова образователна година, с вярата за присъствено образование. 

Над 2750 първокласници ще тръгнат на учебно заведение през новата 2020/2021 година. Това оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна. Те са записани в 38 общински учебни заведения, от които едно начално, 27 - съществени и 10 – междинни.

Други 430 малчугани ще посещават подготвителни групи за деца на 5 и на 6 години също в учебните заведения. Приблизително 30 000 възпитаници са влезнали в класните стаи през днешния ден, 15-ти септември във Варна. 

Училищата ще работят според Насоките за работа на системата на учебното обучение през образователната 2020/2021 година в изискванията на COVID-19, издадени от Министерство на образованието и науката, се показва още в известие от пресцентъра на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР