След като толкова лесно бяха разсекретени докладите на ДАНС и

...
След като толкова лесно бяха разсекретени докладите на ДАНС и
Коментари Харесай

БСП внася 5 сигнала за корупция срещу ГЕРБ в прокуратурата

След като толкоз елементарно бяха разкрити отчетите на ДАНС и прокуратурата, кое е наложило те да бъдат засекретени и какъв брой ли още сходни отчети получават излишно висок гриф на секретност, единствено с цел да бъде прикрито от българското общество това, което към този момент стана ясно – корупцията, паралелната страна са се вкоренили трайно в нашето общество. Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров във връзка справката на ДАНС и постановлението на прокуратурата за работа на Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС), изнесени по време на конференция в централата на партията, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Изпълнявайки своята задача за битка с паралелната страна, Българска социалистическа партия всекидневно се натъква на сходни корупционни схеми. Пет от тях внасяме в прокуратурата”, акцентира Зафиров.

„ Внасяме сигнал, обвързван с дейности на един от знаковите кметове на ГЕРБ – кметът на община Стамболийски Георги Мараджийски. Той беше персонално упоменат от Бойко Борисов като кмет за образец. Едно от първите му дейности, като кмет, обаче е да уволни 42 чиновници. На тяхно място, съгласно сигнала, получен при нас, са назначени лица, близки до самия кмет”, изясни Атанас Зафиров и акцентира, че тук става дума за модел „ Хасково 2”, „ Кумгейт 2”.

Той изясни, че в сигнала са посочени и обвързаности, и шуробаджанащина, и злоупотреби.

„ Внасяме сигнал за същия модел и за кмета на Тетевен. Става дума за безпринципни назначения, подозрения за нарушавания в процедурите по назначение, в това число назначение без осъществяване на състезания на хора, близки до кмета”, уточни Зафиров.

„ През идната седмица ще продължим с внасянаето на сигнали и за други български общини - като Шумен, Бургас, Септември и редица други, ръководени от ГЕРБ”, акцентира членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

Атанас Зафиров уточни и случая с охранителната компания на Министерство на защитата - компания МОБА.

„ Надявах се, че след наша конференция по тематиката, прокуратурата ще се самосезира или министерството ще предприеме някакви коригиращи действия”, сподели членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

Той изясни, че не се е случило нищо сходно, а е получено смехотворно пояснение от зам.-министъра на защита и никаква реакция от прокуратурата.

„ Буди терзание това, че те продават оръжието, което е част от капитала на компанията и се употребява за активността й. По-страшното е, че продават оръжие в напълно не дребни количества – 400 револвера, без да разполагат с лиценз за такава търговия. Нещо повече – по време на процедурата, компанията е и с изминал лиценз за съхранение”, изясни Зафиров и акцентира, че от тази договорка са произлезли и вреди, съпоставяйки реализирана цена за продажба и действителната пазарна стойност на продуктите.

„ Има подозрение за корист и в община Дулово - за извършени процедури в нарушаване на Закона за публичните поръчки и подписан контракт за консултантски услуги с компания „ Партнер консулт”, на която са изплатени суми, възлизащи на над 120 хиляди лв., за работа, за която съгласно сигнала и съгласно изявления, в никакъв случай не е извършвана”, изясни членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

По думите му любопитното е, че въпросната компания е печелила поръчки за стотици хиляди левове в част от територията на област Варна.

„ Адресът на регистрация на тази компания съответствува изцяло с адреса на друга компания, чийто притежател е бащата на един от евродепутатите на ГЕРБ с въздействие в район Варна. И освен това – собственичката на компанията, посредством други компании, е обвързано лице с бащата на евродепутата”, съобщи той.

„ Поредният сигнал визира зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов”, сподели още Зафиров. Той се базира на изявление, обещано от един някогашен гл. секретар на Министерство на вътрешните работи, който споделя, че с помощта на Цветан Цветанов са хванати Наглите.

„ Цветанов ме срещна с един човек, вътрешен за Наглите, който ме срещна с един човек”, споделя в изявлението въпросният някогашен гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според Зафиров тези условия слагат редица въпроси, свързани с морала и закона при реализирането на срещи сред министър и човек, избран от самия някогашен гл. секретар на Министерство на вътрешните работи, като човек, вътрешен за Наглите.

„ Затова ние питаме – от кое място, по какъв начин, по кое време и при какви условия Цветан Цветанов, който по това време заема поста зам.-министър ръководител и министър на вътрешните работи, познава лице, вътрешно за Наглите и надлежно какви са допирните точки и връзките сред зам.-министър ръководителя и министъра на вътрешните работи, по това време Цветанов, и човек, избран като вътрешен за Наглите?”, попита Зафиров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР