След като столицата на Литва вече привлече вниманието с това

...
След като столицата на Литва вече привлече вниманието с това
Коментари Харесай

Манекени пазят места в ресторантите във Вилнюс

След като столицата на Литва към този момент притегли вниманието с това по какъв начин локалните управляващи с революционни ограничения при отварянето на заведенията, заведенията за хранене и питейните заведения във Вилнюс откриха и нов метод да притеглят повече клиенти, като съблюдават правилото за обществена отдалеченост.

На местата в заведенията, които би трябвало да останат незаети от хората, те слагат манекени. Мнимите клиенти са облечени публично, а от време на време са даже с бални рокли. Някои от тях носят и маски. Според притежателите на заведения по този начин посетителите не се усещат необичайно поради празните маси, с които се обезпечава нужната обществена отдалеченост в кафенета и заведения за хранене.

Според кмета на Вилнюс – Ремигиюс Шимашус, самодейността е съвършена илюстрация по какъв начин възприятието за гражданско съзнание и творчеството вървят ръка за ръка. Литва, която има 2,8 милиона поданици, е една от страните от Европейски Съюз, които са минимум наранени от новия ковид. Правилото за обществена отдалеченост е в действие там до 31 май.

В същото време в Белгия пък се появи и нова специалност –  " издирвач на Коронавирус ". Причината е, че няма политическо единогласие за въвеждането на приложение за смарт телефони, посредством което да се проследят контактите на хората с позитивен тест за ковид. В страната с 11.5 млн. поданици, където жертвите на вируса са над 9000 души, това " следене " се приема доста съществено на фона на последователното излизане от карантината и опасенията от нов гърмеж на пандемията.
  " Патриотичният " booking: Как се избавя неспасяемото?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР