След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно

...
След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно
Коментари Харесай

Нанков за жилището си: Нямам никакви нарушения

След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, сходно на финансовия Владислав Горанов, живее безплатно в жилище в София, той реши да разяснява тематиката във Фейсбук.

По декларация се оказа, че Нанков е дал на собственичката на жилището в София Тодорка Сотирова да употребява лична къща в Априлци. Сега Нанков хвърля повече светлина по случая, като признава, че Сотирова му е " някогашна съдружничка ", само че и натъртва, че още през 2015 година е заявил всички условия по отношение на имотното си състояние:

" 1. Не, нямам общ бизнес с Тодорка Сотирова или нейни близки. Да, член на моето семейство, а по-късно и аз, съм имал общ бизнес с близка на Тодорка Сотирова в далечните към този момент 2008 – 2009 година, когато съм бил надалеч от политиката и обществения живот.

2. На адреса на жилището, част от който ми е възложен безплатно от Сотирова, има записано едно сдружение и знам за това.

3. На адреса в гр. Априлци, където е родната ми къща, трансферирана ми през 2017 година, са регистрирани две сдружения, свързани с родственик на „ фамилната другарка “, които не развиват активност, видно от оповестените годишни финансови доклади на електронната страница на Агенция по вписванията – търговски указател на адрес www.brra.bg, която е обществена и всеки може да направи информация по отношение на тези условия.

4. Предвид справката в Търговския указател и очевадната липса на каквото и да било активност, следва разумно въпросните сдруженията, регистрирани на двата адреса в гр. Априлци, да не извършват действия, в това число и по европроекти и публични поръчки. След направена информация същото важи и за сдружението, записано на адреса в гр. София.

На критиците си ще кажа, че нямам безусловно никакви нарушавания, които да са в прорез със закона или с морала. Вечер дремя умерено и поисквам на всичките си „ доброжелатели “ да са в същия мир със себе си и съвестта си ", написа Нанков в профила си в мрежата.

До не толкоз от дълго време Николай Нанков беше министър на районното развиване и благоустройство, само че подаде оставка след тежкия случай край Своге, при който починаха 20 души. След това " вдишване на политическа отговорност " обаче той бе върнат в Министерство на регионалното развитие като зам-министър - пост, който заемаше и по времето на Лиляна Павлова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР