След като стана ясно, че се отлага гласуването на персоналните

...
След като стана ясно, че се отлага гласуването на персоналните
Коментари Харесай

Скандали и нападки в пленарната зала

След като стана ясно, че се отсрочва гласуването на персоналните промени в кабинета в пленарната зала депутатите продължиха работния си ден със кавги и нападки.
 
Народните представители започнаха с първа точка от дневния си ред и ветото на президента  върху Административнопроцесуалния кодекс. Дебатите всъщност обаче бяха къси. След това пристигна предложение от депутата от ГЕРБ Мануил Манев да се изслушат в пленарната зала вътрешният министър в оставка Валентин Радев и основният прокурор Сотир Цацаров поради появили се информации, че обвиняем брат на червен народен представител напуснал страната нелегално.
 

" Не можем да стоим неинформирани, когато в страната се носят клюки за това, че хора с повдигнати обвинявания са напуснали страната нелегално ", сподели Манев и изиска в пленарната зала да бъдат поканени министърът на вътрешните работи в оставка Радев и Сотир Цацаров, с цел да дадат информация.
 Народно заседание БГНЕС
Последва отговорът на Българска социалистическа партия. Социалистът Драгомир Стойнов изиска да се изслуша и транспортния министър Ивайло Московски поради абсурда с непроверените пасажери на Летище София, пристигнали у нас с полет от Бейрут. " И вътрешният министър Валентин Радев може да даде други пояснения ", изясни още Стойнев.-->
 
" Господин Радев също по този начин би трябвало да отговори по какъв начин, като желаеме да ставаме страна членка на Шенгенското пространство, за следващ път чужденци влизат в страната без граничен надзор ", сподели Стойнев.
 Народно заседание БГНЕС
И Цветан Цветанов и Антон Кутев се включиха в абсурда. " Въпросният брат на вашия народен представител е упрекнат за рекет, изнудване побоища, проведена незаконна група и сега следва гледането на тази мярка пред Апелативния профилиран съд, единствено че братът на вашия народен представител е напуснал страната, най-малко съгласно това, което има като изказвания, с голяма сума пари за Чехия. Уважаеми сътрудници народни представители, вие не желаете ли да чуете истината за това, което вие представлявате и за ще би трябвало да носи и политическа отговорност ", сподели Цветанов.
 Народно заседание БГНЕС
Според Антон Кутев пък не трябва да се принизява трибуната на Народното събрание до това равнище. " Господин Цветанов е издавал нееднократно присъди от тази естрада, както го прави и в този момент - с изказванието, че занапред следва гледане в различен съд, той към този момент е издал присъда. Само че желая да ви кажа, че за сходни дейности на господин Цветанов страната е платила над половин милион лв. по моя информация ", сподели Кутев. Той прикани ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева да извика Цветанов на трибуната да каже " какъв брой пари е платила страната по неговите изказвания, какъв брой пъти с пушки влизаха при някакви хора, които по-късно бяха потвърдени за почтени ".
 
След свадите в Народното събрание пристигнаха вътрешният министър в оставка Валентин Радев и основният прокурор Сотир Цацаров, с цел да срещнат депутатите със случая с депутатския брат.
 

На излизане от пленарната зала Валентин Радев съобщи, че не е наясно по кое време ще бъде подписан указът на президента за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде гласувана неговата оставка от Народното събрание, а по-късно и назначението на оферти за вътрешен министър от премиера Младен Маринов. А във връзка случая с пасажерите от Бейрут, които не са минали инспекция на наша територия, вътрешният министър в оставка  изясни, че това е отговорност и обвързване на Летище София. " Това е отговорност на летищните управляващи. Гранична полиция няма общо с този пропуск, за който питате ", сподели Радев.
 
В следствие Народното събрание отхвърли президентското несъгласие върху измененията в Административнопроцесуалния кодекс.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР