След като стана ясно, че имаме първи случай на заразен

...
След като стана ясно, че имаме първи случай на заразен
Коментари Харесай

Педседателски съвет решава как ще продължи работата си НС

След като стана ясно, че имаме първи случай на инфектиран с ковид народен представител, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева отсрочи всички планувани за през днешния ден действия в Народно събрание. Очаква се до края на деня всички депутати да бъдат тествани за ковид, а на следващия ден - всички контактни от администрацията на Народното събрание, които уточни на Кризисния щаб Караянчева.
Какво е положението Хасан Адемов, Движение за права и свободи, вижте тук.
В момента трябваше да се организира незабавно съвещание на бюджетната комисия в Народно събрание, която да прегледа актуализацията на държавния бюджет за 2020г. Тя е нужна, с цел да се даде " зелена светлина " на избавителния проект на правителствтото за стопанската система на страната.
Вместо това от близо час в Народно събрание заседава Председателски съвет. Лидерите на всички парламентарно показани партии вземат решение по какъв начин депутатите да работят в тази обстановка. Припомняме, че всъщнонст паламента е разхлабен до 13 април - краят на изключителното състояние в България, към този момент.
Преди да влязат на съвещанието повече от управленията на парламентарните групи показаха предпочитание да се намерения за вид за отдалечено електронно гласоподаване, предава Българска национална телевизия.
Ето и мненията:
Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи: Сега на председателски съвет ще решим вероятно други ограничения какво е належащо.
Красимир Ципов, ГЕРБ: Сега ще обсъдим и ще преценим.
Как би трябвало да се действа в тази обстановка съгласно вас?
Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание: Като за всички жители.
 
Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: На този стадий изпълняваме това, което нощес късно ни беше обещано като инструкции. Много ми се желае да можем да продължим електронно гласоподаване, виждате цялата просветителна система съвсем мина на това, допустимо е механически, правната дирекция на Народното събрание обаче даде негативно мнение.
Пламен Христов, Воля: Нашето предложение го обявихме доста преди тука да се сетят сътрудниците, че би трябвало да се вземат ограничения, ние казахме че на правилото на българските възпитаници и Народното събрание би трябвало да работи отдалечено, както работят други парламенти или би трябвало да бъдат взети ограничения за екипиране на сътрудниците и задоволително защитни средства.
Как би трябвало да се реагира в тази обстановка?
Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Кажете вие.
Дистанционно, електронно?
Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Предложихме го, Движение за права и свободи го предложи. Предложихме платформи, от които да се гласоподава, единствените, които отхвърлиха бяха Българска социалистическа партия, трябваше им трибуната. 13 часа приемахме един закон, който можехме да го приемем с по едно изявление от група. Благодарим й на госпожа Нинова, след дъжд качулка, пристигна й хабера.
Как би трябвало да се работи оттук насетне?
Борис Ячев, Обединени патриоти: Ще обсъждаме разнообразни разновидности, в случай че е допустимо отдалечено присъединяване в работата на националното заседание, тъй че това са разновидностите, би трябвало да пазим живота на хората.
Как ще действа Народно събрание се чака да се разбере малко по-късно денем.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР