След като стана ясно, че Черноморец (Балчик) се отказа от

...
След като стана ясно, че Черноморец (Балчик) се отказа от
Коментари Харесай

Геша: Напускам горд Балчик, изпълнихме си целите

След като стана ясно, че Черноморец (Балчик) се отхвърли от присъединяване в шампионата на Втора лига през новия сезон, треньорът Георги Иванов-Геша разгласи, че напуща поста.

Той управлява балчиклии в последните 6 сезона, през интервала 2014/2020.

”Тръгвам си с горделивост, дружно с футболистите. Можем единствено да се гордеем с работата си и към този момент търсим нови провокации. Наистина доста се задържах в Балчик. Много хора ме поучаваха от дълго време да напусна, само че бях доста прочувствено обвързван с тима, който в тежките моменти не беше зарязан от играчите. Аз бях длъжен поради тях да остана. Но освен това състояние, се разделяме, като оставяме страхотни другари в Балчик. Искам да благодаря на кмета Николай Ангелов, на Емил Тодоров-Зелето и на Симеон Симеонов, които бяха част от един страховит тим и колектив на Черноморец.”, съобщи за „ Петел” Георги Иванов-Геша.

Ето шестгодишната равносметка на Геша:

„ Когато пристигнах в Балчик, още се събличахме в старите съблекални, тенекиините на стадиона. Нямаше къде да упражняваме, тренирахме в Оброчище. Но благодарение на кмета Николай Ангелов и Емил Тодоров, бяхме катализатор нещата да тръгнат в вярната посока и клубът да има сполучливо развиване. Тук желая да загатна ролята на кмета, който компактно застана зад нас и ни оказа помощ във всеки един аспект. Изгради се терен, направиха се съблекални, инсталира се осветяване. Отборът всяка година ставаше постоянен и все по-стабилен. Даде се късмет на доста млади момчета от варненската школа да продължат футболната си кариера в Балчик. Отборът беше построен най-вече от футболисти от Варна и се веселя, че успяваше всяка година да си реализира задачите.

През първата година във „ В” група задачата беше тройката. Дунав атакуваше „ Б” група, Каварна бяха изпаднали и желаеха да се върнат. Ние се преборихме с тях и завършихме втори след Русе, което беше единствено по себе си триумф. Следващата година станахме първи, само че не влязохме в професионалния футбол, тъй като не бяхме подготвени.

Отборът обаче продължи да се развива по възходяща линия. През идната година още веднъж финиширахме първи и спечелихме Купата на аматьорската лига, откакто победихме с 3:0 на финала ЦСКА 1948. Предната година също играхме край, само че го загубихме от Несебър. Но тази победа над ЦСКА 1948 отприщи страстите в кмета, който даде зелена светлина на отбора за втория ешелон. Следващите три години в „ Б” група изпълнявахме задачите си, като предходната година записахме най-дорото класиране в историята на Балчик - разделихме 6-о/7-о място с Радомир.

Мисля, че оставихме диря в балчишкия футбол и футболистите, които взеха присъединяване в тима на Балчик, могат да се гордеят с постигнатите резултати и свършената работа. Отбори с надалеч по-голям бюджет от нашия да вземем за пример, харчеха за половин сезон пари, колкото ние за цялостен сезон, само че изпадаха, а ние се задържахме в групата...”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР