След като стана ясно, че бившият министър на образованието в

...
След като стана ясно, че бившият министър на образованието в
Коментари Харесай

Миков, Дърева и Пирински подкрепиха Борислав Гуцанов

След като стана ясно, че някогашният министър на образованието в кабинета "Орешарски " и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия - Анелия Клисарова ще е претендентът на партията за кмет на Варна, а Борислав Гуцанов отпадна от нея, БСП-Варна продължава да бъде обект на разгорещени разногласия. 64-ма членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия са изпратили писмо до изпълнителното бюро на столетницата, с което застават зад Борислав Гуцанов и упорстват да бъде свикано още веднъж съвещание на националния съвет, с цел да бъде решен дефинитивно проблема с препоръчаната от него кандидатура на водача на "Възраждане " Костадин Костадинов за кмет на града и издигането на Гуцанов за лидер на алената листа в морската столица.

В началото на септември Гуцанов настоя Варненската градска организация на Българска социалистическа партия да номинира Костадинов за кандидат-кмет, което изрично бе отхвърлено от централното управление на социалистите с претекста, че е унизително ръководител на друга партия да е претендент на левицата..

По вътрешна информация на уеб страницата Епицентър.бг измежду подписалите се под писмото до изпълнителното бюро на партията са: Михаил Миков, Велислава Дърева, Георги Пирински, Анна Пиринска, Сергей Станишев, Янаки Стоилов, Юрий Асланов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Захари Захариев, Иван Токаджиев, Костадин Паскалев, Димитър Дъбов, Красимир Янков, Любомир Пантелеев, Милко Багдасаров, Валери Жаблянов, Ваня Добрева, Борислав Гуцанов, Боян Ангелов, Георги Божинов, Георги Гергов, Георги Търновалийски, Емил Костадинов, Емил Райнов, Катя Николова, Чавдар Георгиев, Явор Гечев и други Според тях решението на последния пленум на Българска социалистическа партия за издигане на претенденти за кметове и листи с претенденти за общински съветници е в нарушаване на устава на Българска социалистическа партия.

"Решението за Варна бе гласувано и при невиждан отвод и лишаване на думата на членове на Народно събрание, без изясняване на събитията и без нужната полемика всъщност, което го прави нестимулирано и голословно ", пишат недоволните членове на пленума и упорстват незабавно привикване на ексклузивен Народно събрание на партията.

След като бе свалено политическото доверие от Борислав Гуцанов, управлението на партията е упълномощило на депутата Иван Иванов да записва варненската листата на Българска социалистическа партия, която ще се води от проф. Анелия Крисарова. В петък ще се организира съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, на което писмото ще бъде прегледано. Очаква се решение за привикване на ексклузивен пленум.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР