След като стана първият български изпълнител, отличен с престижната европейска

...
След като стана първият български изпълнител, отличен с престижната европейска
Коментари Харесай

Огромно признание за Кристиан Костов

След като стана първият български реализатор, отличен с влиятелната европейска премия “EBBA” (European Border Breakers Award), на 15-тата публична гала по връчването на така наречен европейски „ Грами “ на 17 януари в Грьонинген, Холандия, Кристиан Костов получи и огромната премия "EBBA " - „ Избор на публиката “. Нейни носители са международни звезди като Adele, Dua Lipa, ZAZ, Kodaline, Era Istrefi и други

Кристиан Костов, продуциран от Вирджиния Рекърдс, се пребори за оценката след онлайн гласоподаване в конкуренция с останалите 9 наградени европейски реализатори. Това са актьори, постигнали извънреден триумф отвън границите на личните си страни - спечелилият в „ Евровизия 2017 “ - Salvador Sobral, Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche - 4-та в „ Евровизия 2017 “, групата „ Off Bloom” от Дания, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо „ The Blaze “ и британският музикант Dario Darnell, прочут с псевдонима Youngr.

Освен с красиво осъществяване на “Beautiful Mess” в аранжимент за пиано и виолончело, по време на церемонията Кристиан изненада публиката и с класиката “Bring It All Home To Me” в дует с английската звезда Youngr под съпровода на самия водещ на събитието Jools Holland.

Минути след прочувствения край, Кристиан показа пред БНР: „ Много съм горделив, че България най-сетне завоюва! Аз мисля, че го заслужаваме, само че почтено казано, това не е моя персонална победа. Това е победа за всички хора, които са дали своят вот за мен. Много съм признателен, тъй като няма по какъв начин да купиш такова нещо. Хората или гласоподават, или не. Явно са повярвали в мен, а това е най-важното. Благодаря ви доста! “

Наградите “EBBA” са част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика „ Евросоник “. Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата “Creative Europe” и се реализират с медийната поддръжка на Европейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР