След като Спартак (Варна) изпадна в Трета лига, треньорът Кириакос

...
След като Спартак (Варна) изпадна в Трета лига, треньорът Кириакос
Коментари Харесай

Георгиус няма моралното право да води Спартак

След като Спартак (Варна) изпадна в Трета лига, треньорът Кириакос Георгиу няма моралното право да води клуба.

Той бе част от спортно-техническия щаб, който се провали през предишния сезон и това коства мястото на тима при експертите. При сходни случаи всеки уважаващ себе си човек и експерт си потегля, тъй като не си е приключил работата.

Кириакос обаче не го направи, с което сподели, че му липсват морални правила и нравствени ценностти, както и понятия като достолепие и чест. Да не приказваме, че постъпката му не е и мъжкарска.

Ако той искаше да завоюва уважението на спартаклийската и футболната общественост, единственото вярно нещо беше да подаде оставка. И в случай че притежателят на клуба не я одобри, към този момент е обособен въпрос. Така Кириакос щеше да излезе от обстановката като чист и героичен човек.  А какво излезе. Новият притежател остави на поста Георгиу, откакто той не изяви предпочитание самичък да напусне.

Прилагам обстоятелства, които са аршин за работата на по този начин наречения гръцки експерт във Втора лига.

След като Диян Божилов подаде оставка, преди тимът да тръгне за мача с ЦСКА от третия кръг в София, Кириакос стана краткотраен старши треньор. Дебютира с 0:2 против „ алените ”, а след това изгуби със същия резултат и от Лудогорец II. По-късно през сезона след напускането на Неделчо Матушев, Кириакос още веднъж пое отбора.  Под негово управление Спартак падна с по 0:3 от Струмска Слава и Септември, и с по 0:4 от Литекс и Черноморец (Балчик). Тук би трябвало да уточним, че загубата от балчиклии е служебна, защото до 77-ата минута те водеха с 1:0 и тогава дуелът беше преустановен.

След като парите в Спартак привършиха през ноември, Киракос бе одобрен като старши треньор през декември.

Направи селекция и организира цялата зимна подготовка. Напролет Спартак изгуби в Пазарджик с 0:3, и с по 0:1 от ЦСКА и Лудогорец II, и направи 1:1 с разпадащия се Ботев (Гълъбово), който след това се отхвърли от Втора лига.

Значи, салдото на Георгиу в 10 мача е 9 загуби и един еднакъв, с голова разлика 1:24, или 1:21, в случай че не се броят трите „ служебни гола ” на Балчик.

И тук оправдания от рода, че през есента е застанал два пъти отпред на тима в придвижване, откакто не е правил селекция и не е водил лятна подготовка, а по-късно през зимата е оглавил на процедура изпаднал тим, не вървят. Защото, когато един треньор поеме даден клуб, поема и цялата ОТГОВОРНОСТ, до момента в който той води подготвителния развой и реди състава и тактиката за мачовете.

Ако Кириакос си мисли в този момент, че откакто новият началник му гласоподава доверие и през май следващата година, откакто върне тима при експертите, ще е достижение, дано не се заблуждава. Ако за него ще е достижение, за тим с име и история като Спартак, не е.

На всеки, който най-малко малко схваща от футбол, е ясно, че Спартак ще мине като на церемониал през Североизточна група. Защото тя е най-слабата от четирите трети групи, тъй като в нея е най-ниското качество на футбола, тъй като в нея няма конкуренция и мачове напрегнат. И най-важното – тъй като никой няма предпочитание да влиза във Втора лига. Така че в Спартак да мислят, какво би трябвало да създадат, с цел да се завърнат готови във Втора лига другото лято и да не повторят грешката от предишното лято.

Но по-страшното е друго. Съдбата очевидно ще отреди тъкмо компрометиралият се Кириакос да е първият треньор, който ще стъпи на новата свещена трева на стадион Спартак. Каква подигравка единствено със Спартак. Какъв срам. Живко Господинов и Стефан Найденов, в случай че знаеха, щяха да се извърнат в гроба.

Недко Петров, petel.bg

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР