След като служителите на МВР организираха протест в София и

...
След като служителите на МВР организираха протест в София и
Коментари Харесай

Протестираха и полицаите в Добрич

След като чиновниците на Министерство на вътрешните работи проведоха митинг в София и Варна, през днешния ден служителите на реда стачкуваха и в Добрич.

Около 100 чиновници се събраха довечера пред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич, заяви bTV. Исканията още веднъж бяха същите - за по-високи хонорари.

 Полицаите приготвят серия от районни митинги
Полицаите приготвят серия от районни митинги

Искат минимално нарастване на заплатите с 15% от 1-ви юли

Междувременно през днешния ден се организира изключително съвещание на Съвета за обществено партньорство, свикано от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В хода на съвещанието управлението на Министерство на вътрешните работи разиска със синдикатите по какъв начин да бъдат разпределени 10-те милиона лв. за спомагателни хонорари в системата на Министерство на вътрешните работи.

На срещата синдикатите се ангажираха до на следващия ден да дадат мнение по отношение на препоръчаните промени в Наредбата за размера за спомагателните хонорари за реализирани резултати на чиновниците. Очаква се сумите за първия регистриран интервал да бъдат изплатени през август.

 Синдикатите със мнение до на следващия ден, Министерство на вътрешните работи изплаща парите през август
Синдикатите със мнение до на следващия ден, Министерство на вътрешните работи изплаща парите през август

Балабанов увери, че всички декларирани униформи са в складовете

На срещата заместник-министър Стефан Балабанов атакува синдикатите с думите, че с протестните си дейности те манипулират публичното мнение. " Във вашия митинг във Варна показвате 5 скъсани облекла и казвате, че не получавате облекла. Складовете са цялостни ", добави Балабанов.

От своя обаче страна ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов съобщи, че районните митинги ще продължат.

Припомняме, откакто хиляди служители на реда се стачкуваха в деня на професионалния празник на Министерство на вътрешните работи събраха пред паметника на " Цар Освободител " пред Народното събрани, СФСМВР разгласи, че в страната ще има серия от районни митинги на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи.

Следващият митинг на служителите на реда ще бъде на 27 юли - в Гоце Делчев. Предвидено е протестните дейности да продължат и в други огромни градове в страната - Бургас, Благоевград, Перник, както и в по-малки обитаеми места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР