След като случая с изтеклите данни от НАП у нас

...
След като случая с изтеклите данни от НАП у нас
Коментари Харесай

Данните на всички граждани латиноамериканска държава са изтекли онлайн след атака

След като случая с изтеклите данни от Национална агенция за приходите у нас стартира да отшумява, различен подобен пробив, случил се на разстояние от близо 12 000 километра, попадна в полезрението на интернационалните медии.

Информация за евентуално всеки един човек, живеещ в Еквадор, са изтекли онлайн. Данните на над 20 милиона души, в това число на към 7 милиона деца, са били наранени след офанзива против сървър на локална компания за маркетинг и разбори. Това твърди компанията за киберсигурност vnpMentor.

Населението на латиноамериканската страна е 16,5 милиона души, което значи, че евентуално съвсем всички хора там са измежду засегнатите. От основната прокуратура на Еквадор показват, че останалите данни за към 4 милиона души са на към този момент умряли жители.

Според известната до момента информация в засегнатите данни влизат такива за имената, рожденните дати, номерата на персоналните карти, данъчните номера, както и за роднините на засегнатите хора.

От vnpMentor, които се занимават със случая от няколко седмици насам, показват, че офанзивата е била ориентирана към незадоволително сигурен сървър, намиращ се в Маями. Той е благосъстоятелност на еквадорската компания Novaestrat.

Изтичането на информацията е било прекъснато, само че специалистите от компанията предизвестяват, че тя към този момент може да е попаднала в ръцете на недоброжелатели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР