След като случаен минувач ги призовал да спрат, обвиняемият Илия

...
След като случаен минувач ги призовал да спрат, обвиняемият Илия
Коментари Харесай

Нападателят на Пендиков: Разбирам обвинението, но не се чувствам виновен


След като инцидентен минувач ги призовал да спрат, обвиненият Илия Спасески дал отговор: „ Не си заслужава за българин да викаш полиция

Днес се гледа делото против нападателите на секретаря на Българския клуб " Цар Борис Трети " Християн Пендиков. „ Поддържам обвиняването и предоставените доказателства. Прокуратурата може да потвърди, че обвиненият Илия Спасески вечерта на 19 януари 2023 година пристъпил до масата на Пендиков в заведение и му споделил: „ Не те ли е позор да се самоопределяш като българин ”.

След като потърпевшият Пендиков му споделил да се успокои, обвиненият се преместил на друга маса “. Това бяха встъпителните думи на прокурора по делото против нападателите на Християн Пендиков, който беше пребит грубо на 19 януари 2023 година в Охрид.

Прокурорът удостовери позицията си, че нападението е било от ненавист поради българската етническа принадлежност на Пендиков. Когато потърпевшият излязъл от обекта и се насочил самичък към своя автомобил, обвиненият дружно с още едно непознато лице, почнали да наблюдават Пендиков и от национална и етническа ненавист към определящия се като българин Пендиков го нападнали и са му нанесли тежки телесни повреди.

„ След като инцидентен минувач ги призовал да спрат, обвиненият Илия Спасески дал отговор: „ Не си заслужава за българин да викаш полиция ”, и двамата нападатели траяли да бият Пендиков ”, добави прокурорът.

Илия Спасески, един от обвинените за побоя над Християн Пендиков, съобщи пред съда, че не се усеща отговорен за случая. „ Разбирам обвиняването, само че не се усещам отговорен ”, съобщи Спасески по време на второто съвещание по делото в Охрид.

Християн Пендиков не се яви на съвещанието, защото продължава да се лекува в България.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР