След като скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу отново стана

...
След като скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу отново стана
Коментари Харесай

Делегация на ДПС в Анкара

След като скандалният народен представител от Меджлиса Азиз Бабушчу още веднъж стана мечтан в България, членът от ЦОБ на Движение за права и свободи Ердинч Хайрулла получи „ зелена улица “ за посещаване в Турция. Това стана ясно през днешния ден - делегация на Движение за права и свободи, водена от зам.-председателя на Движение за права и свободи и ръководител на групата за другарство на Народното Събрание на България сред България и Турция Ахмед Ахмедов, е на посещаване в Анкара, а в нея са още Ердинч Хайрулла и националният представител Имрен Мехмедова.

Това написа уеб сайтът „ 24 Родопи “.

Представителите на Движение за права и свободи са публични посетители на изборния Конгрес на Народно републиканската партия (CHP), който се организира на 3 и 4 февруари. СНР е най-голямата опозиционна мощ в Турция.

Делегацията, посети мавзолея "Анъткабир " на създателя на модерна Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк и сервира венец на паметната плоча в респект на великия водач. В делегацията вземат участие и Гюнер Четин -представител на Движение за права и свободи в Тракия, и Танер Чауш -представител на Движение за права и свободи в Бурса.

Припомняме, че сред първия и втория тур на президентските избори у нас през 2016 година тогавашният народен представител и ръководител на парламентарната група за другарство „ България – Турция “ Ердинч Хайрулла беше върнат от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъ куле “. През март 2017-та пък София разгласи за нежелателен чужденец у нас Азиз Бабушчу.



Припомняме, че Бабушчу посети централата на Движение за права и свободи на 13 ноември и 12 декември м. година Днес пък Хайрулла свободно пътува в Турция.

На конгреса си, делегатите на CHP ще гласоподават за нов ръководител. Сред 4-та претенденти е и любимецът на изселниците, депутатът Мухаррем Индже, апетитен за най-хубавия оратор освен в "партията на Ататюрк ", само че и в Меджлиса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР