След като сините паднаха с 1:3 от ЦСКА, разводът между

...
След като сините паднаха с 1:3 от ЦСКА, разводът между
Коментари Харесай

„Левски“ връзва Станислав Генчев с нов договор

След като сините паднаха с 1:3 от ЦСКА, разводът сред „ Левски “ и сегашния треньор Николай Костов, към този момент е реалност. Почти е несъмнено, че те няма да съумеят да се докопат до европейски мачове през идния сезон.

На „ Герена “ даже са напред с избора на неговия заместител, който ще поеме тима от лятото. Запознати настояват, че става въпрос за Станислав Генчев, който прави възторг в шампионата отпред на „ Крумовград “. За него се знае, че е нещо като калфа на Мъри Стоилов и най-вече е попивал от него за футбола. Като състезател пък минава за огромен любим на Наско Сираков, който персонално води Генчев на 18 година в „ Левски “ при започване на футболната му кариера.

 

Сега още веднъж Сирака е решил да го докара на „ Герена като треньор с концепцията младият пълководец да извади сините от калта. Генчев прави чудеса този сезон отпред на „ Крумовград “. Новакът в Първа лига съумя да се пребори за място в челната шестица с много тимове с искания и по-голямо финансиране. С геройското тъждество 3:3 в Разград против първенеца „ Лудогорец “ тимът му подреди цели 13 мача без загуба. Никой не помни сходен героизъм от новобрански тим в елита. В хода на сезона пък под ножа паднаха тимове като „ Локо “ Пловдив (3:1, 0:4), „ Ботев “ Пловдив (2:1, 2:1) и ЦСКА 1948 (1:0,3:1). „ Левски “ също бра кахъри против Генчев, освен това на „ Герена “ с тъждество 0:0.

 

Мълвата носи, че началниците на „ Крумовград “ ще се опитат да вържат Генчев с нов контракт, с цел да му усилят възможната наказателна клауза, в случай че се съгласи да поеме „ Левски “. Очаква се в пакет с треньора на „ Герена “ да дойде и голмайсторът на тима Александър Колев, за който ще би трябвало да се заплати трансферна сума към 100 000 евро.

Твърди се, че Генчев е хванал окото на Сираков още през предишния сезон, когато води закъсалия „ Локомотив “ (Сф) и направи някои впечатляващи мачове. Негови са успехите над „ Лудогорец “ (1:0) и „ Левски “ (3:2) в „ Надежда “, когато сините бяха водени от Станимир Стоилов. Именно от Мъри, Генчев се учи и желае препоръки за треньорския поминък.

Като футболист работи и с ред други огромни фигури Димитър Димитров - Херо, Люпко Петрович, Вили Вуцов, Ивайло Петев, Георги Василев.

 

Роденият в Дряново на 20 март 1981 година Генчев потегля за футбола от спортното учебно заведение във Велико Търново. От „ Левски “ го виждат на 18 година, когато играе за „ Ботев “ (Дебелец). По гледище на тогавашния шеф Наско Сираков сините му оферират първи професионален контракт. Покрай прехвърлянето му на „ Герена “ в пресата излизат заглавия, в които участва като „ Станислав Генчев – Бекъм ”, защото по това има известна физическа аналогия с футболната икона на Англия. Бекъм от Дебелец обаче не съумява да се наложи в мощния по това време тим на „ Левски “ и има рехава роля на „ Герена “, само че въпреки всичко печели купа и три купи със синята фланелка.

 

В това време сменя няколко отбора чартърен, преди да поеме към „ Литекс “, където също печели купата на страната. В зората на ерата „ Лудогорец “ пък подвига още две трофеи и национална купа.

Инфо: Уикенд

Тагове: Александър Колев Наско Сираков Мъри Стоилов Станислав Генчев „ Левски “ Димитър Димитров - Херо Люпко Петрович Вили Вуцов Ивайло Петев Георги Василев Станимир Стоилов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР