След като Симеон Павлов стартира участието си във Freeride Junior

...
След като Симеон Павлов стартира участието си във Freeride Junior
Коментари Харесай

Добро представяне на българските фрийрайдъри във FWQ

След като Симеон Павлов започва присъединяване си във Freeride Junior Tour със надпреварата във Вербие, Швейцария, българският фрийрайд тим продължи към първия старт във Freeride World Qualifier. В събота (13 януари) Валери Пелтеков, Елена Митренгова и Борис Първанов направиха доста положително присъединяване на Grossglockner Freeride Open с сан 2 звезди. Състезанието дебютира в календара на квалификациите за международния тур, а курортът и селцето Heiligenblut, които бяха домакините, са в подножието на най-високия връх в Австрия – Гросглокнер (3798 м).

В старта присъединяване взеха повече от 70 фрийрайдъри. Само 3 точки не доближават на Валери, с цел да се качи на подиума в оспорваната категория " ски мъже ". С резултат от 75 точки той се класира на петото място, като изпъква с изобретателна линия, която никой не е карал преди този момент и макар задния си стартов номер (76-и, предпоследен на склона).

Елена се класира 6-а при ски дами с хубаво и устойчиво каране, а Борис губи надзор в горната част на ската и остава 19-и.

Следващият старт в програмата им е на 20-и януари в Капл, Австрия, когато и Симеон Павлов ще се състезава в Арк 1950, Франция във Freeride Junior Tour.

www.360mag.bg

Снимка: Манол Чалъков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР